Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Medic român, reclamat că era să omoare o femeie după ce i-a prescris prea multe antibiotice
WhatsApp
O femeie a făcut o sesizare direct la Ministerul Sănătății, în care a reclamat că  mama ei a fost internată în spital din cauza Covid-19, dar a primit în tratament şi un antibiotic puternic, deşi din analize nu reieşea că ar fi avut nevoie de acesta.  
vaccin medic de familie

O anchetă a Direcției de Sănătate Publică Botoșani a scos la iveală că unii medici de la Spitalul Județean le-ar fi dat pacienților prea multe antibiotice, iar uneori prea puternice. Controlul DSP a venit în urma plângerii privind modul în care a o femeie internată pentru Covid-19 a fost tratată în unitatea sanitară.

După tratamentul împotriva Covid-19, pacienta a început să se simtă și mai rău. S-a constatat că în timpul internării a dobândit bacteria Clostridium dificile.

În urma verificărilor, inspectorii sanitari au constatat că pacienta a primit un antibiotic puternic, iar asta a favorizat apariţia bacteriei, ceea ce a necesitat apoi alte două antibiotice, de clasă inferioară, fără rezultat.

 

Antibioticele au distrus flora intestinală și a rezultat infecția

 

Din acest motiv, a fost nevoie ca medicii să treacă la antibiotice şi mai puternice, pentru a scăpa de bacterie, fiind administrat unul de ultimă generaţie, aflat în categoria antibioticelor de salvare.

Directorul DSP Botoșani, Monica Adăscăliței, a declarat la Digi24 că în urma controlului de la Spitalul Mavromati s-a constatat că unitatea sanitară are o politică de utilizare judicioasă a antibioticelor și că sunt doi medici care verifică modul în care sunt ele administrate.

Medicul care a administrat antibiotice femeii a motivat că aceasta făcuse febră, până la 39 de grade. Din cauza antibioticelor, s-a distrus flora intestinală și a rezultat infecția. Controlul s-a extins la nivelul întregului spital, a spus Adăscăliței.

 

Un alt medic român stabilit în Italia, concediat pentru că a refuzat să se vaccineze: „Mi se pare corect să ofer niște precizări...“

 

Un medic român stabilit în Italia a fost suspendat din funcție după ce a refuzat să se vaccineze. Doctorul a fost concediat alături de încă doi colegi, cei trei fiind nevaccinați. Medicul a lucrat într-o clinică din Aprilia, comuna în care locuiesc mai mulți români.

„Mi se pare corect să ofer niște precizări, și prin prisma rolului meu de medic de familie și de consilier municipal. În primul rând, aș dori să precizez că nu sunt medic no-vax, așa cum am citit în mai multe articole din ziare sau pe unele site-uri de informare. Alegerea de a nu fi supus vaccinării împotriva Covid-19 se datorează în mod fundamental stării mele de sănătate.

Până la suspendare, am efectuat mereu vaccinarea pentru pacienții mei. Așadar, reconstrucțiile conform cărora m-aș opune vaccinurilor, în general, și celor împotriva coronavirusului, nu corespund adevărului.

În ultimii ani, nu m-am cruțat niciodată în lupta împotriva pandemiei, așa cum stau mărturie și unele inițiative pe care le-am promovat. Sunt de acord cu alegerile administrației municipale, continui să acord cea mai mare atenție acestui virus și recomand tuturor cetățenilor, ca medic și, de asemenea, ca și cetățean, să aibă în continuare cea mai mare prudență”, a precizat medicul român, potrivit Realitatea PLUS.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel