Florin Onescu avea 34 ani şi era originar din comuna olteană Priseaca. De puţin timp terminase o nouă specializare şi lucra alături de fratele său, de asemenea medic, în spitalul din oraşul Drăgăşani, unde ocupa, de la 1 decembrie, un post de medic specialist Radiologie şi Imagistică Medicală.
S-a simţit rău înainte de Crăciun. A venit acasă la părinţi, au tăiat după datină porcul pentru Crăciun, şi s-a întors la Drăgăşani. I-a spus mamei la telefon că cel mai probabil a răcit, pentru că transpiră mult. În plus, în tot ce pregătea în bucătărie regăsea un gust prea dulce. În scurt timp, simptomele au devenit şi mai evidente, iar starea sa de sănătate s-a înrăutăţit rapid. A lucrat în weekend-ul respectiv, însă, luni, familia l-a condus să facă testul şi o examinare de specialitate.
A fost tratat iniţial la Spitalul Municipal Caracal, ulterior fiind transferat la Spitalul Colentina din Bucureşti. A decedat în noaptea dintre ani, vestea morţii sale şocând întreaga comunitate.
„Au încercat toate variantele posibile, a fost la Terapie Intensivă, n-a răspuns la niciun tratament, aşa mi-a spus fratele lui, erau foarte apropiaţi“, a declarat Cristian Jandarmu, coleg în şcoala generală cu Florin Onescu.
„Am fost colegi de clasă opt ani. Un băiat liniştit. A fost de departe premiantul clasei. Cuminte, deştept. El spunea încă de când ne întreba domnul învăţător ce vrem să ne facem că se face doctor. Toţi spuneam ba doctor, ba poliţist, dar el chiar s-a făcut doctor. La liceu n-am mai fost colegi, el a ajuns la «Radu Greceanu» (n. red. - un liceu de top din judeţul Olt)“, a povestit Cristian, potrivit Adevărul.
Şi-a urmat visul şi îşi croia o carieră frumoasă.
„A fost medic rezident la Craiova şi de o lună de zile se angajase la spitalul din Drăgăşani, unde e şi fratele lui, erau foarte apropiaţi“, a dezvăluit fostul coleg al medicului.
Colegii de la spitalul din Drăgăşani sunt la rândul lor şocaţi de cele întâmplate. I-au aprins candele în secţia Radiologie în care lucra şi încă nu acceptă că visul lui Florin s-a frânt aşa devreme.
„Nu vă mai spun cum este mama lui, a muncit atât de mult să-i crească, a crescut animale... Şi ei, copiii, au muncit foarte mult, şi-n agricultură, şi unde era nevoie. La fel ca noi toţi, pe atunci, munceam la câmp, mergeam cu animalele, munceam în gospodărie, mergeam la strâns la fân, unde era nevoie. Trei copii foarte cuminţi şi silitori, liniştiţi, cel mare este inginer, el, mijlociul, doctor, cel mic tot doctor şi el. Cu cel mic mai vorbeam, el mai venea la fotbal. (...)
Am fost la părinţii lui acasă. Mama nu se opreşte din plâns. Tatăl nu se exteriorizează, suferă în tăcere, însă vă daţi seama cât suferă. E o durere mare, de care părinţii nu vor scăpa toată viaţa“, a mai spus Cristian Jandarmu.
Trupul neînsufleţit al tânărului medic va fi adus luni, 4 ianuarie, în localitatea natală. Înmormântarea va fi însă făcută după protocolul specific pacienţilor decedaţi din cauza COVID-19, cu număr limitat de participanţi şi fără ceremonial la domiciliu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News