Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
McDonald's a găsit un cumpărător rus care va schimba brandul restaurantelor
WhatsApp
McDonald's a găsit un cumpărător local pentru afacerile sale din Rusia, după ce războiul din Ucraina a determinat afacerea să părăsească țara.
Restaurantele rusești care înlocuiesc McDonald's, după ce lanțul a părăsit țara din cauza războiului, nu au succes. Au servit burgeri mucegăiți

Alexander Govor, care operează în prezent 25 de restaurante McDonald's în Siberia, va prelua restaurantele și personalul firmei, operându-le sub un nou brand, a declarat gigantul fast-food. transmite BBC.

 

Investitorii că va suporta o lovitură de peste 1 miliard de dolari

 

Acesta nu a dezvăluit prețul de vânzare, dar a avertizat investitorii că va suporta o lovitură de peste 1 miliard de dolari în urma acestei ieșiri. McDonald's a funcționat în Rusia timp de peste 30 de ani.

Deschiderea primului său restaurant la Moscova, în 1990, a simbolizat dezghețul tensiunilor din timpul Războiului Rece.

Un an mai târziu, Uniunea Sovietică s-a prăbușit, iar Rusia și-a deschis economia pentru companiile din Occident. Cu toate acestea, mai mult de trei decenii mai târziu, este una dintre tot mai multe corporații care se retrag, deoarece războiul din Ucraina și sancțiunile occidentale îngreunează activitatea.

McDonald's, care avea aproape 850 de restaurante în țară, majoritatea deținute direct, a declarat că se așteaptă ca tranzacția, care este supusă aprobării autorităților de reglementare, să se încheie în următoarele săptămâni.

 

Alexander Govor a fost licențiat al McDonald's din 2015

 

El este, de asemenea, co-fondator al Neftekhimservice, o companie de rafinare, și membru al consiliului de administrație al unei alte firme care deține hotelul Park Inn și clinici private în Siberia.

Ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov, a declarat că afacerea a fost rezultatul unui proces de negociere "lung și dificil" și că guvernul îi va oferi dlui Govor toată asistența necesară pentru a-și înființa operațiunile.

Termenii prevăd ca cei 62.000 de angajați ai McDonald's din Rusia să fie păstrați pentru cel puțin doi ani, cu salariile actuale, iar domnul Govor va plăti salariile personalului corporației din Rusia până la finalizarea tranzacției.

McDonald's își va păstra marca comercială în țară, a precizat acesta, în timp ce restaurantele vor fi lipsite de meniu, logo și alte mărci.

Anunțând planurile de vânzare la începutul acestei săptămâni, directorul general Chris Kempczinski a calificat decizia drept "extrem de dificilă".

"Cu toate acestea, avem un angajament față de comunitatea noastră globală și trebuie să rămânem fermi în valorile noastre. Iar angajamentul nostru față de valorile noastre înseamnă că nu mai putem păstra arcadele strălucitoare acolo", a spus el.

 

McDonald's a suspendat în martie operațiunile la restaurantele din Rusia

 

McDonald's a suspendat în martie operațiunile la restaurantele pe care le deținea în Rusia, invocând "criza umanitară" și "mediul operațional imprevizibil" cauzate de războiul din Ucraina.

Măsura a stârnit indignarea politicienilor ruși și a provocat amenințări că afacerea va fi confiscată.

La scurt timp după aceea, o cerere de brevet pentru un lanț de restaurante "Uncle Vanya" a fost depusă la autoritățile ruse. Numele, același cu cel al celebrei opere a dramaturgului rus Anton Cehov, a fost unul dintre numeroasele imitații de marcă ale companiilor occidentale care au ieșit la suprafață.

 

Anul trecut, Rusia și Ucraina au reprezentat aproximativ 9% din veniturile McDonald's

 

Mișcarea McDonald's a venit după ce constructorul auto francez Renault și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni la producătorul auto Aftovaz unui institut de cercetare de stat pentru o sumă simbolică, în timp ce afacerea sa Renault Rusia a fost preluată de orașul Moscova. Se așteaptă ca producția la uzina Renault să fie reluată sub o marcă din epoca sovietică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel