Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Masacru într-o închisoare: 24 deținuți uciși și peste 40 de răniți
WhatsApp
24 de deţinuţi au fost ucişi şi peste 40 au fost răniţi într-o confruntare cu arme de foc care a avut loc într-o închisoare din sud-estul Ecuadorului, au anunţat, marţi, autorităţile locale, informează AFP.

Confruntarea dintre deținuți a avut loc luni noaptea, și s-a soldat cu “24 de morţi şi 42 de răniţi”, a anunţat, pe Twitter, guvernatorul provinciei de coastă Guayas - unde se află închisoarea şi a cărei capitală este Guayaquil.

Închisorile din Ecuador sunt de luni întregi scena unor violenţe recurente între bande rivale pentru control asupra traficului de droguri, potrivit autorităţilor.

În februarie, revolte care au avut loc simultan în patru închisori din această ţară s-au soldat cu 79 de morţi, dintre care unii au fost decapitaţi. Potrivit ombudsmanului ecuadorian, 103 de omucideri au fost comise în închisorile din Ecuador în 2020. Între ianuarie şi august 2021, aceste violenţe în închisorile ţării au făcut 121 de morţi, potrivit Comisiei Interamericane a Drepturilor Omului (CIDO).

 

Un penitenciar din aceeaşi provincie Guayas a fost atacat cu drone din exterior

 

La mijlocul lui septembrie, un penitenciar din aceeaşi provincie Guayas a fost atacat cu drone din exterior. Incidentul nu s-a soldat cu victime, însă acoperişul închisorii a fost avariat, iar autorităţile au denunţat un “atac grav”, un nou episod într-un “război al cartelurilor internaţionale”.,

Închisorile din Ecuador sunt suprapopulate şi găzduiesc 39.000 de deţinuţi la 30.000 de locuri.

După o nouă revoltă care a avut loc în iunie şi care s-a soldat cu 27 de morţi în rândul deţinuţilor, guvernul ecuadorian a înlocuit cadrele de conducere în 65 de închisori şi a declarat stare de urgenţă în sistemul carceral al ţării.

De asemenea, executivul a anunţat o creştere a numărului de locuri în închisori, în cadrul unui plan menit să restructureze sistemul penitenciar “precar” şi “haotic”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel