Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mărturiile șocante ale locuitorilor din Mariupol: "Nu am mâncat de două zile. Nu avem puterea să părăsim orașul pe jos" 
WhatsApp
În regiunea Donețk, invadatorii ruși au ucis încă doi copii. O fetiță de 11 ani a murit la Mariupol, iar un băiat de 14 ani a murit la Yasnaya Polyana. În plus, s-a aflat despre încă un mort și cinci răniți la Mariupol. Informația a fost făcută publică de șeful Administrației Militare Regionale Donețk, Pavel Kirilenko.
Mărturiile șocante ale locuitorilor din Mariupol Nu am mâncat de două zile. Nu avem puterea să părăsim orașul pe jos.

Pe 24 martie, trei persoane au murit din cauza bombardamentelor rusești: în Novoselovka și Novopokrovsky. Șase persoane au fost rănite. În  Bakhmut, o persoană, care a fost rănită, în regiunea Luhansk, a primit asistență medicală. "Nu este încă posibil să se stabilească numărul exact al victimelor ruse din Mariupol și Volnovakha. Fiecare criminal de război va fi pedepsit!" a subliniat Kirilenko.

"Nu am mâncat de două zile. Suntem slăbiți și nu avem putere să părăsim orașul pe jos. Bine că avem puțină apă", sunt mărturiile groaznice ale locuitorilor din Mariupol, atunci când reușesc să vorbească cu rudele.

"Din ce în ce mai mulți mor de foame. Din ce în ce mai mulți oameni rămân fără provizii de hrană. Toate încercările de a lansa o operațiune umanitară de amploare pentru salvarea locuitorilor din Mariupol sunt blocate de partea rusă. Pentru că ocupanții nu sunt interesați de oameni și soarta lor. Sunt doar imagini de propagandă. În condițiile în care evacuarea centralizată în masă este imposibilă, vedem sute și mii de exemple inspirate de asistență reciprocă", a spus un consilier local din Mariupol, citat de segodnya.ua.

De asemenea, Consiliul Local Mariupol a mulțumit voluntarilor și oamenilor care ajută, zilnic, să scoată localnicii din zona ostilităților active. "Dar acum am ajuns la limită. Trebuie aplicate sancțiuni de zece ori mai dure, cerul să fie închis. Diplomații trebuie să facă eforturi suplimentare. Cerșim ajutor!", mai spune consilierul local.

În Mariupol, invadatorii mint și obligă oamenii să meargă la Rostov. Ocupanții anunță prin difuzoare informații false că Zaporojie nu acceptă persoane strămutate în interior și că oamenii ar trebui să meargă în Rusia. „Rușii anunță că Zaporojie nu mai acceptă refugiați și că trebuie să meargă în Rusia și că Odesa a fost deja luată”, se spune în mesajul consiliului local din Mariupol.

„Vom face tot posibilul că niciun cetățean al Mariupolului să nu rămână ostatic în ghearele ocupantului”

 

La Nikolsky, invadatorii spun că singura posibilitate de evacuare este cu autobuzele spre Rostov, iar Ucraina i-ar fi lăsat la mila destinului. "Toate acestea sunt o dezinformare deliberată a ocupanților, nu doar pentru a perturba procesul de evacuare, ci și pentru a-i pune în mod deliberat pe locuitorii din Mariupol împotriva țării lor. Acum există o evacuare în Zaporojie, unde îi așteptăm pe toți. În plus, evacuarea de la Nikolsky este în proces, oricât de dificilă ar fi. Ucraina nu își abandonează cetățenii. Cerem tuturor să răspândească adevărul. Scrieți. Sunați-i pe cei dragi. Vom face tot posibilul că niciun cetățean al Mariupolului să nu rămână ostatic în ghearele ocupantului”, se spune în mesaj.

Pe 9 martie, invadatorii ruși au aruncat mai multe bombe asupra unui spital de copii și a unei maternități din Mariupol. Cel puțin 17 persoane au fost rănite. Exploziile aproape au distrus clădirile. Câteva zile mai târziu, una dintre femeile însărcinate a murit împreună cu copilul ei nenăscut.

Generalul colonel Mihail Mizintsev este responsabil pentru capturarea orașului Mariupol. El a dat ordinul de a lansa rachete asupra maternității, unde erau medici si gravide. La Mariupol, o gimnastă Ekaterina Dyachenko, născută în 2011, a murit în urma bombardamentelor armatei ruse.

Pe 22 martie, tancurile regimentului Azov din Mariupol au distrus tancuri, vehicule blindate de luptă și infanterie a invadatorilor ruși. În timpul bătăliei de pe străzile din Mariupol, patru tancuri și mai multe vehicule blindate inamice au fost distruse. Zaporozhye este gata să accepte până la 30 de mii de migranți și să le ofere tot ce este necesar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel