Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marți se anunță haos în Olanda: Majoritatea trenurilor - anulate, inclusiv liniile internaționale, din cauza unei greve generale
WhatsApp
Aproape toate trenurile operate de compania feroviară națională olandeză NS vor fi anulate marți. Operatorul feroviar a anunțat luni că greva sindicală a lucrătorilor feroviari planificată pentru regiunea centrală a țării va face imposibilă operarea majorității rutelor de tren. Nu va exista un serviciu de autobuz de înlocuire care să asigure transportul ca alternativă.

"Din cauza impactului acțiunilor de marți, niciun tren NS nu poate circula în Olanda pe parcursul întregii zile, cu excepția rutei Amsterdam Central - Schiphol", a precizat NS într-un comunicat. Trenurile spre aeroport vor circula de patru ori pe oră, dar operatorul feroviar a sugerat în continuare oamenilor să găsească alte modalități de a ajunge la Schiphol.

NS a precizat că trenurile internaționale operate de Eurostar și Thalys vor putea merge mai departe, conform planului. Cu toate acestea, alte rute de trenuri internaționale vor fi anulate. În plus, trenurile operate de transportatorii regionali ar trebui să continue să funcționeze, cu excepția rutei dintre Alphen aan den Rijn și Gouda. Această linie este operată de NS pentru R-ret, furnizorul regional de transport public pentru zona Randstad.

"Îi sfătuim pe călători să își amâne călătoria sau să își organizeze singuri un transport de înlocuire", a precizat NS. "Considerăm că este extrem de iritant faptul că călătorii suferă atât de mult din cauza impactului grevelor".

Marți se anunță haos în Olanda

 

Deoarece Olanda Centrală include Utrecht, care este un punct final pentru multe rute, în timp ce multe altele trec prin oraș, NS a declarat că anulările au fost inevitabile. "În plus, mulți colegi lucrează aici la coordonarea zilnică a personalului și a trenurilor pentru întreaga țară. Dacă ei nu mai lucrează, acest lucru va avea consecințe de amploare asupra orarului din întreaga Olanda", citat de nltimes.nl.

Greva de marți va fi cea de-a patra dintr-o serie de acțiuni de muncă de o zi ale sindicatelor FNV Spoor, VVMC și CNV. Prima a lovit miercuri nordul Olandei, apoi, două zile mai târziu, niciun tren NS nu a fost operațional în Zuid-Holland. Cea de-a treia grevă a afectat luni Noord-Holland, inclusiv Amsterdam și Aeroportul Schiphol. Cu toate acestea, NS a reușit totuși să mențină o parte din orarul său în timpul grevelor anterioare, izolând cât mai mult posibil zona de grevă.

Majoritatea trenurilor - ANULATE, inclusiv liniile internaționale, din cauza unei greve generale

 

Grevele au fost declanșate după ce sindicatele au dat un ultimatum NS în timpul negocierilor privind un contract colectiv de muncă, care a expirat în urmă cu două săptămâni. Sindicatele și operatorul feroviar au rămas departe unul de celălalt în negocierile contractuale. Sindicatele doresc ca angajații lor să primească o creștere automată a compensațiilor ori de câte ori NS crește prețul biletelor. De asemenea, ei doresc o plată unică de 600 de euro pentru fiecare lucrător și o ajustare a schemelor de pensionare anticipată.

"Înțelegem preocupările și mesajele colegilor noștri", a declarat Bert Groenewegen, directorul general interimar al NS. "Nu se intră pur și simplu în grevă. De aceea, dorim să discutăm cu sindicatele pentru a ajunge la un bun acord colectiv de muncă."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel