Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marocani, depistați în timp ce încercau să treacă ilegal granița, din România în Serbia
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat trei cetățeni din Maroc care încercau să treacă ilegal frontiera în Serbia. Toți dețineau permise de ședere pe teritoriul României.
Marocani, depistați în timp ce încercau să treacă ilegal granița, din România în Serbia. Sursa foto: Politia de frontiera

În data de 14.04.2023, ora 22.40, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia, aflat în misiune de supraveghere a frontierei de stat, a observat trei persoane, la aproximativ 200 m de linia de frontieră, care se deplasau pe jos, spre granița cu Serbia.

Poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică, în urma cărora i-au oprit pe cetățenii străini, care nu își justificau prezența în zonă.

Persoanele în cauză au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

La verificările specifice, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Maroc, cu vârste cuprinse între 23 și 35 de ani, având premise de ședere pe teritoriul României. Aceștia au declarat că au recurs la această metodă întrucât doreau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara,  urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel