Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie raportează cu 30% mai puţine infectări cu coronavirus după adoptarea restricţiilor
WhatsApp
Restricţiile nu sunt plăcute, dar duc la domolirea epidemiei. O arată un studiu făcut de Colegiul Imperial din Londra, care a stabilit că numărul infectărilor a scăzut, în medie, cu 30 la sută la nivel național, între 13 şi 24 noiembrie.

Conform studiului, cea mai mare scădere, de până la 50 la sută, a fost observată acolo unde focarele de Covid-19 erau cele mai periculoase.

O sută de mii de oameni, cu simptome sau fără, au fost testaţi, pentru ca guvernul britanic să poată trage o concluzie şi să ştie ce măsuri are de implementat de acum înainte.

„Pe măsură ce vin date, sperăm şi ne aşteptăm ca acest trend să continue. Împreună, am putut preveni ca Sistemul Naţional de Sănătate să fie copleşit. Dar pericolul nu a trecut. Dacă ridicăm restricţiile acum, riscăm să pierdem controlul asupra virusului din nou şi să pierdem tot ce am câştigat cu greu, ceea ce ne va duce la un lockdown național de Anul Nou, cu toate daunele care decurg din asta”, a spus Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

Citeşte şi: Marea Britanie. Protest anti-lockdown în Londra. Peste 150 de manifestanţi, arestaţi - VIDEO

Un nou sistem de restricţii intră în vigoare în Marea Britanie începând de miercuri şi cea mai pare parte e regatului va fi plasată în zone cu restricţii dure şi foarte dure.

 

Mai puţine cazuri de la adoptarea restricţiilor

 

Şi în Germania a scăzut rata infectării, dar cancelarul Angela Merkel a rugat oamenii să aibă răbdare şi să respecte restricţiile, până când va fi disponibil un vaccin.

„Astăzi, patru săptămâni mai târziu, putem vedea că aceste măsuri au dus la reducerea transmiterii cu în jur de 40%. Creşterea exponenţială dramatică a fost oprită. Este imposibil să ne imaginăm unde am fi astăzi, dacă nu am fi avut voinţa şi puterea de a face acest efort naţional acum patru săptămâni”, a spus Angela Merkel.

Citeşte şi: Belgia critică Germania pentru planurile de a relaxa restrcţiile de sărbători: "Dacă există ceva ce îi place virusului..."

Şi în România a început să scadă numărul de cazuri, preşedintele spune că graţie restricţiilor suplimentare, introduse acum o lună şi jumătate şi care s-au transformat în decizii de carantinare a unor zone unde rata infectării a explodat.

„Putem să observăm în ultimele zile – cum am mai spus, dar acum devine din ce în ce mai evident – că măsurile de restricţie care au fost luate de Guvern şi de autorităţi încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puţin două săptămâni, deci suntem pe un platou”, a spus Iohannis.

În România, în ultimele 24 de ore au fost raportate 3826 de cazuri noi de Covid-19, cea mai mică cifră din ultimele săptămâni, dar s-au făcut în ultimele 24 de ore şi foarte puţine teste, mai puţin de 10 mii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel