Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie: Două românce, prinse cu parfumuri de 4.000 de euro. Au spus poliţiştilor că nu știu că furtul e infracţiune
WhatsApp
Două românce au fost condamnate de către o instanță din Birmingham pentru furt, după ce au furat multe rânduri parfumuri în valoare de câteva mii de euro. Una dintre ele a încercat să se apere spunând că nu știa că furtul este o infracțiune. Angelica, în vârstă de 18 ani și Samariteanca, de 24 de ani, au ambele câte trei copii și spun că au acționat sub ”impulsul momentului”.  
romance_furt_parfumuri_anglia

Angelica Marin și Samariteanca Bucureștean au fost condamnate, vineri, la Birmingham, după ce au furat parfumuri în valoare de câteva mii de euro în Midlands. Tinerele s-au arătat șocate de arestarea lor, spunând că nu știau că furtul este o crimă, după ce au fost prinse și acuzate de furtul unor parfumuri în valoare de 4.000 de euro, din mai multe magazine din Telford, Bristol și Worcester. 

“Cazul se referă la un grup de femei care călătoresc prin țară, vizitând locuri de cumpărături pline și furând cantități mari de parfum scump din magazine.  Au încercat tot felul de subterfugii. Când au fost reținuți, o acțiune similară a fost încercată și de către ceilalți inculpați, care spuneau că se aflau la cumpărături cu prietenii, nu aveau intenția de a fura, a fost o decizie sub impulsul momentului pentru că nu aveau bani la ei. Însă imediat după ce au fost arestate, au recunoscut faptele și și-au exprimat regretul”, a spus procurorul Alison Scott-Jones.

 

Femeile, puse de alții să comită furturile

 

Judecătoarea Sarah Buckingham și-a exprimat suspiciunea că femeile au fost puse de alții să comită furturile, scrie Daily Star. „Nu există nicio îndoială în mintea mea că în spatele tuturor acestor infracțiuni a fost un plan formulat de cineva sau de unii, care vă pot include sau nu pe voi două sau pe alții necunoscuți instanțelor de judecată”, a spus judecătoarea Buckingham. Judecătoarea a presupus chiar că Angelica Marin este exploatată, precizând că ”există îngrijorări reale care să-mi sugereze că cel puțin decizia de a comite aceste infracțiuni, în ambele cazuri, nu era neapărat una pe a-ți fi luat-o dumneavoastră în circumstanțe obișnuite”.

Marin a primit un ordin comunitar de 18 luni care implică 20 de zile de activitate de reabilitare și 40 de ore de muncă neremunerate pentru infracțiunile sale.  Bucureșteanul a primit o comandă comunitară de 12 luni cu 20 de zile de activitate de reabilitare și 30 de ore de muncă neremunerată.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel