Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie. Noi detalii cutremurătoare din ancheta uciderii adolescentului român: „Un atac planificat”
WhatsApp
Ancheta în cazul uciderii lui Ionuț, românul de 16 ani care și-a pierdut viața în Londra după ce a fost înjunghiat în plină stradă, scoate la iveală noi detalii.

Potrivit anchetatorilor, românul de 16 ani care a fost ucis într-un parc public din Hillingdon a fost înjunghiat de patru ori. Ionuț locuia în West Drayton și a fost înjunghiat în repetate rânduri, inclusiv o rană mortală de șapte centimetri la spate, care i-a pătruns în inimă.

Pe 30 decembrie, un cetățean l-a găsit pe adolescent prăbușit în spațiul deschis al Fermei Philpot, din Yiewsley, cu o serie de răni grave și a sunat la serviciile de urgență. Paramedicii Serviciului de Ambulanță din Londra au participat și au încercat să-l resusciteze pe băiatul român, dar în ciuda eforturilor lor, adolescentul „special și amabil” a fost declarat mort la 20:20.

Un alt băiat de 16 ani a fost acuzat de uciderea sa.

 

„Toată lumea vorbește despre zâmbetul lui”

 

Cunoscut ca Elvis prietenilor apropiați și familiei, adolescentul român a fost descris ca un băiat iubitor de distracție care „ar transforma orice zi proastă într-una bună”.

„Este trist pentru că Elvis mergea mereu prin parc și venea să joace fotbal aici cu prietenii săi. A fost distractiv să fie în preajmă. Toată lumea vorbește despre zâmbetul lui. Un zâmbet al lui Elvis transforma orice zi proastă într-una bună și nu-mi vine să cred că niciunul dintre noi nu îl va mai putea vedea vreodată”, a spus un prieten la slujba de pomenire din 7 ianuarie.

Moartea sa a marcat cea de-a 30-a omucidere de adolescenți înregistrată la Londra în 2021, depășind recordul anterior de 29 în 2008.

 

„A fost o investigație intensivă”

 

Într-un interviu pentru Daily Mail, mama lui Ionuț, Mihaela, a spus că l-a adus pe Elvis la Londra pentru a-i oferi un viitor mai bun, dar acum se va întoarce în România într-un sicriu.

O pagină GoFundMe a fost creată pentru a strânge fonduri pentru familie și pentru a-i repatria trupul neînsuflețit, care a strâns aproape 10.000 de lire sterline.

La ancheta de ieri de la West London Coroners Court, a fost citită cu voce tare o declarație din partea inspectorului șef detectiv James Shirley de la unitatea Met19 Specialist Crime South.

„Un cetățean care alerga prin parc l-a găsit la ora 19.30. Evident că a fost chemată poliția și din cauza rănilor găsite la decedat a fost începută o anchetă de crimă, condusă de echipa mea. A fost o investigație intensivă pe camerele de supraveghere, care ne-a determinat să identificăm o persoană care l-a întâlnit pe Ionuț cu puțin timp înainte de moartea sa. Acea persoană a fost identificată pe camerele de supraveghere, a fost arestată pentru uciderea lui Ionuț și, ulterior, în 24 de ore, a fost acuzată de omor și se află în proces”, a precizat Shirley.

 

„Atac planificat”

 

Adolescentul acuzat de uciderea lui Ionuț și-a făcut prima apariție în fața instanței pe 6 ianuarie.

Apărând în fața judecătorului Nigel Lickley QC, instanței i s-a spus că ar fi dus un cuțit la fața locului și ar fi efectuat un „atac planificat” asupra „victimei care nu a bănuit nimic”.

O audiere de recunoaștere a acuzației a fost stabilită pentru data de 24 martie și el a fost arestat preventiv într-un loc de detenție pentru minori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel