Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Anglia a dat startul la "marea relaxare". Oamenii s-au înghesuit la terase, iar Boris Johnson s-a tuns în ziua ieșirii din lockdown
WhatsApp
Anglia începe să revină la normalitate, după patru luni de lockdown dur impus în lupta cu pandemia. Începând de ieri, s-au deschis terasele, iar oamenii au făcut coadă pentru a se bucura de "marea relaxare". 
Marea Britanie a început relaxarea restricțiilor, după ce a vaccinat mai mult de jumătate din populația adultă (Sursa foto: Reuters)

Relaxarea restricțiilor în Anglia s-a observat cel mai mult în domeniul Horeca. După patru luni de lockdown, terasele au început din nou să primească clienți, iar englezii s-au îmbulzit pur și simplu la mese, potrivit Reuters.

Totodată, s-au deschis și frizeriile și s-au format cozi și aici. Printre cei care au mers să se tundă s-a numărat chiar premierul Boris Johnson. El a avertizat totuși populația să respecte în continuare regulile de distanțare și de igienă. Relaxarea restricțiilor vine în contextul în care peste jumătate din populaţia adultă a Marii Britanii a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19.

Lockdown ridicat în Marea Britanie 

 

Incepând de luni, 12 aprilie, în Marea Britanie s-au deschis barurile, pub-urile, saloanele de înfrumusețare și sălile de sport.

Primii clienți au apărut încă de la miezul nopții și, treptat, cozi de sute de oameni s-au format în fața mai multor localuri și magazine.

Relaxarea restricțiilor are loc în contextul în care mai bine de jumătate din populația adultă a Marii Britanii a fost vaccinată anticoronavirus. Asta a dus la scăderea cu mai mult de 90% a numărului de infectări și a celui al deceselor cu peste 95% faţă de vârful din luna ianuarie.

Premierul britanic Boris Johnson a descris situația ca fiind „un pas major” spre revenirea la normalitate, dar a cerut populației să fie în continuare atentă la reguli: să se spele pe mâini și să evite aglomerațiile. 

Deși a anunțat că va sărbători la o bere ieșirea din lockdown, Boris Johnson a renunțat la acest gest, în contextul decesului Prințului Philip. El a mers în schimb la frizerie. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel