Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cum ne pregătim de inundații. Marcel Ciolacu i-a dat cuvântul ministrul Mediului, care însă nu era prezent la ședința guvernului 
WhatsApp
Creșterea debitului Dunării și inundațiile recente sunt puncte fierbinți pe masa guvernului. 

În acest context, premierul Marcel Ciolacu i-a dat cuvântul ministrului Mediului, Mircea Fechet, care însă nu era prezent în sală. 

"Continuăm să sprijinim familiile afectate de inundații ale căror bunuri și locuințe au fost distruse sau grav afectate. Oamenii din acele localități au primit deja suma de 10 000 lei alocați de săptămâna trecută. În urma unei decizii luată în coaliția PSD-PNL, acordăm încă 15 000 lei cu care își pot înlocui bunurile distruse și de asemenea bunurile pot fi folosiți și pentru achiziția de combustibili pentru încălzirea de locuințe. Estimăm că peste 6000 de persoane singure sau familii vor beneficia de acest ajutor. În plus, alocăm suma de 62 de milioane de lei autorităților locale din Galați, bani necesari reparațiilor de drumuri județene, poduri, podețe, distruse sau grav afectate de inundații. În același timp, toate autoritățile sunt mobilizate pentru a lua măsurile ce se impun în funcție de evoluția debitului Dunării. Cel mai important este ca populația să fie informată pe toate canalele. Aș dori pe domnul ministru al Mediului, dacă dorește să intervină..."

I se spune că nu este în sală - n.r.

"Nu a ajuns... îi dăm cuvântul la sfârșitul intervenției", a continuat Marcel Ciolacu. 

Debitul maxim prognozat al Dunării la intrarea în ţară va fi de 7.900 - 8.000 mc/s, în intervalul 29-30 septembrie şi, pe baza informaţiilor actuale, nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc, a anunţat, luni, Administraţia Naţională Apele Române (ANAR).

Debitul pe Dunăre la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) în intervalul 22 - 23 septembrie a fost în creştere, având valoarea de 6.200 mc/s, care se situează peste media multianuală a lunii septembrie (3.800 mc/s).

Debitul Dunării la Budapesta are luni o valoare de 6.920 mc/s, iar valoarea maximă înregistrată la această viitură a fost de 8.200 mc/s, în data de 21 septembrie 2024, cu 500 mc/s mai puţin faţă de prognozele iniţiale de valori maxime pentru secţiunea Budapesta, care indicau o valoare de 8.700 mc/s, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (sub autoritatea Apelor Române).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel