Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MApN, după prăbușirea MIG-ului și elicopterului în Constanța: „O seară neagră pentru România”
WhatsApp
Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN, a confirmat,  moartea celor cinci militari din elicopterul plecat să caute epava avionului MIG în Constanța. „O seară neagră pentru Armata Română. Toți cei 5 membri au fost găsiți morți. Se caută în continuare pilotul. Sunt condiții delicate în zona Dobrogei”, a spus reprezentantul MApN.
Un medic român a încetat din viaţă. Georgel Filip doar 44 de ani

Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al MApN, a confirmat și că este vorba despre un avion MiG 21 Lancer dispărut la Târgușor, iar elicopterul care căuta avionul, s-a prăbușit la Gura Dobrogei.

Elicopterul nu avea muniție la bord, ci era echipat pentru misiune de căutare-salvare. Urmează să se întocmească dosar unic de cercetare penală

 

Cei 5 soldați de la bordul elicopterului care căuta MIG-ul prăbușit au murit

 

Un procuror militar din zona Constanței și un altul de la Parchetul Curții Militare de Apel București se deplasează la momentul difuzării acestei știri către locurile incidentelor aviatice, privind prăbușirea unui MIG-21 Lancer și a dispariției unui elicopter IAR, afirmă surse judiciare.

Elicopterul Puma, care a plecat în căutarea aeronavei Mig 21 LanceR, s-a prăbușit. Cinci militari au decedat

 

Potrivit acestora, ancheta celor doi va dura toată noaptea și posibil și pe parcursul zilei de joi, echipa formată din cei doi procurori și ofițeri de poliție de la Constanța urmând să efectueze Cercetarea la Fața Locului.

Potrivit surselor citate la verificările din teren va participa și o comisie de specialiști din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene (SMFA), fiind vorba în acest caz despre două aparate de zbor.

 

ALERTĂ! Incident aviatic în zona Gura Dobrogei. Un MIG s-a prăbușit. 5 morți UPDATE + VIDEO

Potrivit acelorași surse, o dată cu primul act ce se va întocmi în acest caz, se va forma și dosarul unic de cercetare penală, neputând preciza la acest moment încadrarea juridică a faptelor ce se cercetează.

Cei 5 soldați de la bordul elicopterului care căuta MIG-ul dispărut de pe radar în județul Constanța au murit. Elicopterul s-a prăbușit la un kilometru distanță de locul în care a picat avionul.

 

Aeronavă MiG 21 LanceR, dispărută de pe radar între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei

 

O aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, dispărând de pe radar într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei.

'Miercuri, 2 martie, ora 20,00, o aeronavă MiG 21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare aeriană deasupra Dobrogei, a pierdut legătura radio cu turnul de control, iar la ora 20,03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localităţile Cogealac şi Gura Dobrogei. Aeronava decolase de pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în jurul orei 19,50'', informează MApN.

[citeste si] 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel