Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Mai multe state europene impun restricții noi, din cauza coronavirusului. Lista completă
WhatsApp
Rata de infectare în cazul tinerilor a crescut îngrijorător în toată Europa. Numărul mare de cazuri obligă ţările să impună noi restricţii. Franţa, Spania şi Marea Britanie au creat noi zone roşii, iar Israel este, de azi, prima ţară din lume care a impus pentru a doua oară carantina la nivel naţional. Cu 5 mii de noi cazuri înregistrate miercuri, ţara are una dintre cele mai mari rate de infectare pe cap de locuitor. O premieră în mai bine de șase decenii, marea Sinagogă a fost închisă pe timpul Anului Nou evreiesc.

Zeci de focare au izbucnit în ultimele săptămâni în universităţile franceze. Rennes, Nantes, Lille sau Toulouse sunt doar câteva exemple. Situaţia e îngrijorătoare în toată ţara. Peste 10 mii de cazuri au fost înregistrate doar în ultimele 24 de ore.

„Nu mai au loc, aşa că studenţii trebuie să stea pe scări. Nu, distanţarea socială nu este respectată la Universitatea Sorbona. Este imposibil!”, spune Elise Gilbert, studentă.

Citește și Spania. Mai multe cartiere ale Madridului vor fi închise. Peste 850.000 de persoane se vor confrunta cu restricţii

Atenţia specialiştilor se concentrează pe toată Europa. 300 de mii de noi cazuri de coronavirus au fost raportate în ultima săptămână, dublu faţă de luna martie.

„Numărul de cazuri din luna septembrie trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toţi. Cea mai mare rată este în rândul celor cu vârstă cuprinsă între 25 şi 49 de ani”, declară Hans Kluge, directorul pe Europa al Organizației Mondiale a Sănătății.

 

Carantina este luată în calcul şi în Marea Britanie

 

În Israel, 40 la sută dintre infecţiile zilnice sunt tineri sub 19 ani, iar alţi 30 la sută între 20 şi 39 de ani. S-a impus carantina totală, de astăzi, pentru trei săptămâni. 5 mii de infectări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.

„În ultimele două zile am asistat la o altă creștere alarmantă a numărului de morţi și la o creștere continuă a numărului de pacienți care se află în stare critică”, a precizat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, potrivit Observator.

Citește și LOCKDOWN în Anglia: CARANTINĂ din această noapte. Peste 13 milioane de oameni afectați de restricții

Carantina este luată în calcul şi în Marea Britanie. Blocaje locale au intrat deja în vigoare în nord-estul Angliei. Restricţii noi sunt şi în Austria unde sunt interzise adunările mai mari de 10 persoane. Cehia va închide toate barurile şi restaurantele începând cu miezul nopţii, iar elevii vor purta mască şi la orele de curs.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel