Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE: Șase cetățeni români au fost evacuați din Noua Caledonie cu sprijinul autorităților franceze și australiene
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță că, în urma eforturilor susținute prin intermediul Consulatului General al României la Paris și al Ambasadei României la Canberra, toți cei șase cetățeni români care au solicitat sprijin pentru evacuare au fost relocați din Noua Caledonie.
MAE, atenţionare de călătorie pentru români: Grevă a controlorilor aerieni din Franța. Se modifică orarul curselor aeriene. Sursa - Pexels

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în urma demersurilor complexe derulate prin intermediul Consulatului General al României la Paris și al Ambasadei României la Canberra, în colaborare cu autorităţile franceze și australiene, toţi cei șase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie.

Astfel, un cetățean român a fost evacuat miercuri, 22 mai 2024, prin intermediul unei curse aeriene organizate de către autoritățile franceze, în colaborare cu cele australiene și cele din Noua Zeelandă, cu destinația Australia.

Ceilalți cinci cetățeni români au părăsit teritoriul francez de peste mări sâmbătă, 25 mai 2024. Dintre aceștia, doi au fost evacuaţi către Australia cu o aeronavă militară aparţinând Forţelor Aeriene Australiene, ceilalţi trei fiind îmbarcaţi pe un zbor civil organizat de autorităţile franceze.

MAE le adresează mulţumiri autorităţilor franceze şi australiene pentru întregul sprijin oferit în vederea evacuării cetăţenilor români din Noua Caledonie.

--------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
DCSport.ro
22 iun 2024, 18:29
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel