Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE: Nu există victime de naționalitate română afectate de prăbuşirea gheţarului Marmolada, până în prezent
WhatsApp
Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, până la acest moment, printre persoanele afectate de prăbuşirea gheţarului Marmolada, din munţii Alpi, Italia, nu au fost identificaţi cetăţeni români, iar căutarea persoanelor dispărute a fost suspendată temporar, din cauza vremii.
Accident tragic azi pe A1 în Italia: șoferul unui autobuz cu tineri ar fi adormit la volan

Potrivit unui comunicat transmis luni, MAE precizează că s-a autosesizat, prin intermediul Ambasadei României la Roma şi al Consulatelor Generale ale României la Trieste şi Milano, în urma incidentului produs pe 3 iulie la gheţarul Marmolada, soldat cu decesul a 6 persoane, rănirea altor 9, precum şi cu dispariţia mai multor persoane.

Imediat după incident, la nivelul Ambasadei a fost constituită o celulă de criză, iar reprezentanţii misiunii diplomatice şi ai oficiilor consulare au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene şi unităţile medicale din regiune, în vederea obţinerii unor informaţii oficiale cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a victimelor, menţionează MAE.

Conform informaţiilor preliminare obţinute de la autorităţile italiene, până la acest moment, printre persoanele afectate nu au fost identificaţi cetăţeni români, adaugă sursa citată.

 

MAE precizează că procedurile de identificare a victimelor sunt în desfăşurare



MAE mai precizează că procedurile de identificare a victimelor sunt în desfăşurare, iar activităţile de căutare a persoanelor dispărute au fost suspendate temporar, pe fondul condiţiilor meteorologice care nu permit accesul echipelor de salvatori în condiţii de siguranţă.

De asemenea, MAE informează că, până în prezent, la nivelul Ambasadei României la Roma şi al celor două consulate generale din Trieste şi Milano nu au fost primite solicitări de asistenţă consulară prin intermediul telefoanelor de urgenţă. La nivelul Departamentului Consular din cadrul Centralei MAE a fost recepţionată o solicitare de sprijin din partea unei familii din România.

Reprezentanţii misiunii diplomatice de la Roma şi ai Consulatelor Generale ale României la Trieste şi Milano se află în dialog permanent cu autorităţile italiene pentru obţinerea unor informaţii actualizate şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Trieste: +39 040 411 652, +39 040 452 8136, +39 040 416 350 şi ale Consulatului General al României la Milano: +39 0240098207, +39 0240074018, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al Consulatului General al României la Trieste: +39 340 8821688 şi al Consulatului General al României la Milano: +39 366 108 1444.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel