Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
MAE, atenţionare de călătorie în Franţa. Grevă în transporturi, în regiunea Île-de-France
WhatsApp
MAE a emis o atenţionare de călătorie pentru Franţa. Vor fi perturbări ale circulaţiei feroviare din cauza unei greve în regiunea Île-de-France. 
Tren din Franța (Sursa: Pexels)

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Franceză că marţi, 21 mai, este prevăzută o grevă feroviară în regiunea Île-de-France, care va afecta toate mijloacele de transport RER, Transiliens, precum şi tramvaiul nr. 4.

În acest context, sunt preconizate perturbări ale circulaţiei mijloacelor de transport menţionate pe liniile operate de SNCF Călători în regiunea Île-de-France.

Detalii referitoare la programul trenurilor, precum şi informaţii privind eventuale modificări ale rezervărilor şi rambursări ale biletelor pentru cursele anulate sunt disponibile pe paginile web: https://www.sncf.com/fr , https://www.transilien.com/fr .

Potrivit MAE, cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 şi +33147052755.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie următoarele telefoane de permanenţă, în funcţie de circumscripţia consulară de reşedinţă, astfel:

* Consulatul General al României la Paris: +33680713729;

* Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;

* Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;

* Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet: http://paris.mae.ro, https://cgparis.mae.ro/, http://lyon.mae.ro, http://marsilia.mae.ro, http://strasbourg.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie secţiunea Sfaturi de călătorie, disponibilă la adresa web https://www.mae.ro/node/1533, cu informaţii, alerte, atenţionări şi sfaturi de călătorie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel