Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Macron, primele declarații după câștigarea alegerilor în Franța: Sunt președintele tuturor, bărbați și femei
WhatsApp
Emmanuel Macron a vorbit, la Paris, după câștigarea alegerilor prezidențiale din Franța. Președintele ales a urcat pe scenă pe Imnul Europei.
Macron, primele declarații după câștigarea alegerilor în Franța Sunt președintele tuturor, bărbați și femei.

”Dragi compatrioți, aici, la Paris, și peste tot, pe tot teritoriul Franței, în Europa, dar și dincolo de oceane, în străinătate, încep prin a văs pune mulțumesc!

După 5 ani de transformări fericite și grele, dar și de crize excepționale, a venit această zi de 24 aprilie 2022, când o majoritate a dvs a ales să îmi acorde încrederea pentru a fi președintele republicii în cei 5 ani care urmează.

Tocmai de aceea vreau să le mulțumesc tuturor militanților, tuturor voluntarilor, tuturor celor care au fost alături de noi pe acest drum și aleșilor, de asemenea, care au fost alături de noi de la începutul campaniei și care au făcut posibilă această alegere.

Știu că nu v-ați menajat că ați făcut atâtea eforturi, că ne-ați împărtășit convingerile și de aceea, cu mâna pe inimă, știu că acesta este adevărul. Vă mulțumesc! Știu ce vă datorez și vă mulțumesc încă o dată!”, a declarat Emmanuel Macron.

 

”Sunt conștient că votul acesta mă obligă să fac anumite lucruri în anii care vin”

 

 

”Vreau să le mulțumesc tuturor francezilor, bărbați și femei, care în primul, și apoi în al doilea tur, mi-au acordat toată încrederea lor pentru o Franța independentă, o Europă mai puternică, care datorită unor investiții și schimbări profunde să continue să asigure evoluții concrete pentru toți, folosindu-ne de creativitate, de inovație în țară, făcând astfel ca Franța să fie o națiune puternică și interesată de ecologie.

Mai știu și faptul că numeroși compatrioți au votat pentru mine în această zi, nu pentru a susține ideile pe care le reprezint eu, ci pentru a construi un baraj în fața extremei de dreapta. De aceea, vreau astăzi, aici, să le mulțumesc și lor. Vreau să le spun că sunt conștient că votul acesta mă obligă să fac anumite lucruri în anii care vin.

Citeste și. Alegeri Franța: Emmanuel Macron, reales președinte, cu 58,2% din sufragii

Mă gândesc, de asemenea, la toți compatrioții noștri care nu au venit să voteze. Tăcerea lor a însemnat că refuză să aleagă. Trebuie să găsim un răspuns și pentru această tăcere.

Vreau să mai spun că mă gândesc la cei care au votat pentru doamna Le Pen. Știu că sunt decepționat în această seară. Vă rog să nu fluierăm pe nimeni.

Vreau să spun că nu mai sunt candidatul unei anumite tabere, ci președintele tuturor, bărbați și femei. Știu că pentru numeroși compatrioți de-ai noștri, care au ales să voteze cu extrema dreaptă, furia și dezacordul care i-au condus să voteze pentru acest proiect trebuie, de asemenea, să își găsească un răspuns. Aceasta va fi răspunderea mea și a celor care sunt în jurul meu”, a mai spus Macron.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel