Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lovitura românilor în războiul cu noul coronavirus: „N-avem nevoie de diaspora! Ne descurcăm și singuri!”
WhatsApp
Mulți credeau că odată cu venirea verii, numărul infectărilor cu noul coronavirus se va micșora. Când s-a încheiat starea de urgență, unii au crezut că s-a terminat și cu Covid-19 și că, din moment în moment, vom avea 10-20 cazuri de infectări pe zi și vom face tot ce dorim. Ne vom întoarce la suflatul în ceafă și la nespălatul pe mâini. Nu am scăzut sub 20 de cazuri pe zi, dar tot am făcut ce ne-am dorit, adică ne-am relaxat ca și când nu e pandemie. 
Foto ILUSTRATIV

„Vineri au fost raportate 411 cazuri de infectare cu coronavirus. Astfel, bilanțul îmbolnăvirilor rămâne unul ridicat, după ce joi au fost 460 de cazuri noi, cel mai mare număr din ultimele două luni. Este evident că numărul nu are cum să scadă din moment ce nu purtăm masca de protecție sau, atunci când o facem, o facem prost, ne înghesuim unul în altul în autobuz, metrou, tramvai sau în localurile din Vama Veche sau Mamaia.

Dar altceva voiam să subliniez. Mai știți când se spunea, în starea de urgență, că va fi prăpăd în România când se vor întoarce românii din diaspora? Mai știți că erau unii care le-ar fi închis granițele doar-doar nu vor răspândi coronavirusul printre noi, românii sfinți, care respectam, desigur, și respectăm toate regulile impuse în pandemie? Mai știți când nu voiam să vedem vreun diasporean prin preajma noastră la supermarket când făceam cumpărături de Paști? 

Oamenii din diaspora, care au muncit pentru a-și susține familiile din țară, s-au întors în România când era stare de urgență. Au fost înjurați, blamați etc. 

(...)

Găsisem în diaspora, din nou, țapul ispășitor. Românii din afară vor împrăștia coronavirusul! Dacă nu aveam români în diaspora, nu mai aveam Covid-19! Ați auzit pe mulți spunând asta mai ales de Paști”, se arată într-un editorial DCNews.

Citește articolul complet pe DCNews.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel