Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lovitură pentru șoferii din Germania: Anvelopele "M+S", interzise iarna. Ce simbol trebuie să apară pe cauciucuri pentru a scăpa de amendă
WhatsApp
Anvelopele de iarnă M+S nu vor mai fi considerate conforme în Germania pentru circulația pe perioada iernii. Șoferii riscă amenzi de 80 de euro și puncte de penalizare.   
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: unsplash.com

O nouă măsură legislativă impune șoferilor din Germania să folosească doar anvelope de iarnă M+S echipate cu simbolul alpin 3PMSF (Un fulg de nea înconjurat de un munte cu trei vârfuri). Șoferii riscă amenzi substanțiale și chiar pierderea de puncte în registrul conducătorilor auto.

Această reglementare afectează milioane de șoferi, indiferent de tipul de mașină, informează Ka-Insider

Ce trebuie să știe șoferii 

 

Potrivit noilor directive, începând cu toamna anului 2024, anvelopele de iarnă trebuie să fie echipate cu simbolul alpin, o schimbare care va afecta drastic mulți conducători auto. Cele care poartă doar marcajul M+S nu vor mai fi considerate conforme. Conform autorităților, încălcarea acestei reguli va atrage amenzi considerabile, cuprinse între 60 și 80 de euro, și poate chiar puncte înregistrate în dosarul conducătorului auto la Flensburg.

Citește și: Criză mare de șoferi în Spania. Mișcare disperată a premierului Pedro Sanchez pentru găsirea și angajarea de șoferi profesioniști 

Mulți șoferi se vor vedea nevoiți să facă această schimbare urgentă. Dacă înlocuiți acum anvelopele de iarnă cu anvelope de vară, ar trebui să verificați imediat dacă acestea vor mai fi permise în toamnă.

-----------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel