Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie nu exclude trimiterea de avioane în Ucraina
WhatsApp
Marea Britanie 'nu exclude' trimiterea de avioane în Ucraina, spre deosebire de SUA, care au anunțat clar că nu iau în considerare livrarea de F-16 Ucrainei.

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, nu a exclus joi furnizarea de avioane de vânătoarea Ucrainei, avertizând totodată că nu este vorba de o 'baghetă magică', având în vedere timpul necesar pentru pregătirea piloţilor, relatează AFP.

'În problema avioanelor, am fost clar. Dacă există un lucru pe care l-am învăţat în ultimul an este de a nu acţiona în avans şi de a nu exclude nimic', le-a spus Ben Wallace jurnaliştilor în marja unui summit al Parteneriatului Aukus cu Australia.

Kievul cere F-16 de fabricaţie americană pentru a ajuta la respingerea invaziei declanşate de Rusia împotriva Ucrainei.

SUA au indicat anterior că pentru moment nu iau în considerare livrarea de F-16 Ucrainei, dar alte ţări, cum ar fi Polonia, s-au arătat mai deschise în această problemă.

'Sunt foarte deschis pentru a examina orice tip de sistem, nu doar avioane, pentru a aduce acest ajutor Ucrainei', a declarat Ben Wallace.

'Astfel de lucruri nu se întâmplă de la o zi la alta. Dar pot să spun că nu îi vom pune pe ucraineni în pericol', a adăugat el.

Formarea piloţilor ucraineni 'ar lua luni de zile', astfel că 'nu există o baghetă magică în acest conflict oribil', a mai spus el.

Downing Street a părut până acum să excludă trimiterea de avioane de luptă Ucrainei. Aparatele Typhoon şi F-35 sunt 'extrem de sofisticate şi este nevoie de luni pentru a învăţa să le pilotezi, credem că nu este practic să trimitem aceste avioane în Ucraina', declarase marţi un purtător de cuvânt al premierului Rishi Sunak.

Marea Britanie a declarat luna trecută că intenţionează să trimită tancuri în Ucraina la sfârşitul lunii martie, după ce a devenit prima ţară care a promis blindate grele, respectiv 14 tancuri Challenger 2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel