Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Londra, înconjurată de incendii; situația, descrisă ca fiind „critică”: Trenurile nu mai pot circula, pompierii lucrează sub „presiune imensă“
WhatsApp
Brigada londoneză de pompieri intervine, marți, la zeci de incendii în capitala Marii Britanii, în contextul temperaturilor record înregistrate aici, transmite Sky News.

Pompierii și salvatorii din Leicestershire au declarat un incident major "din cauza cererii ridicate" în Leicester, Leicestershire și Rutland.

Acesta avertizează: "Nu ne vom ocupa de alarmele automate de incendiu. Vă rugăm să ne sunați doar dacă este o urgență". 

Brigada de pompieri din Londra a declarat că se ocupă în acest moment de 10 incendii separate în întreaga capitală, pe fondul temperaturilor ridicate.

Londra, înconjurată de incendii

 

Serviciul a declarat un "incident major" ca răspuns la numărul mare de incendii din capitală astăzi.

Pe lângă mai multe incendii de iarbă și clădiri mai devreme, pompierii se ocupă în prezent de incendii "semnificative" în capitală, cu mai multe mașini de pompieri la fiecare dintre ele.

Printre acestea se numără: 

Incendiu de iarbă pe Pea Lane în Upminster
Un incendiu pe The Green din Wennington
Un incendiu care implică garduri de grădină și copaci pe Uxbridge Road în Pinner
Un incendiu la un restaurant pe Green Lanes în Southgate
Un incendiu de iarbă pe Oaks Road în Croydon
Incendiu de iarbă pe Ballards Road în Dagenham
Un incendiu pe The Broadway în Wembley
Incendiu de iarbă pe Sunningfields Crescent în Hendon.
Incendiu de iarbă pe Chapel View în Croydon
Un incendiu pe Sidcup Road în Eltham.


Un alt incendiu face ravagii în Wennington, în Greater London - fiind trimise 15 echipaje de pompieri și 100 de pompieri. Se pare că incendiul a izbucnit pe o pășune din apropierea unui ansamblu de locuințe - apoi s-a extins la anexe și case. Fumul poate fi văzut cum se ridică deasupra Tamisei. Incendiul se află în apropierea sediului unei stații de pompieri. Cauza incendiului nu este cunoscută.

Acesta a izbucnit la intersecția dintre Sandy Lane și New Road, în Wennington, potrivit Consiliului Havering. Oamenii din apropiere au fost sfătuiți să închidă ușile și ferestrele și să fie foarte atenți. Serviciul spune că răspunde în continuare nevoilor comunităților noastre, dar declararea unui incident major le permite să își concentreze resursele. 

Mari părți din peisajul verde al Regatului Unit au devenit maro, pe măsură ce temperaturile ridicate usucă zone întinse ale țării.

2. -imagine fara descriere- (incendii-londra-2022.PNG)

Toate serviciile spre și dinspre Londra Euston, suspendate

 

Network Rail a avertizat pasagerii să nu călătorească, toate serviciile spre și dinspre Londra Euston fiind suspendate în urma unui incendiu pe o linie. 

Pasagerii sunt sfătuiți să nu călătorească, toate trenurile fiind suspendate între Londra Euston și Milton Keynes.

Serviciile de urgență se ocupă de un incendiu provocat după ce cablurile electrice aeriene de 25.000 de volți care alimentează trenurile au căzut în Harrow.

Toate serviciile spre și dinspre Londra Euston sunt suspendate până la noi ordine.

Între timp, toate trenurile ajung la nord de zona afectată, în stații precum Milton Keynes și Rugby.

Contul Network Rail din Euston a postat că se așteaptă perturbări și că pasagerilor nu li se recomandă să călătorească din Londra din cauza defecțiunilor cauzate de căldura extremă.

Met Office: temperaturi extreme ca cele de astăzi se pot repeta o dată la trei ani

 

Șeful departamentului de știință și tehnologie al Met Office, profesorul Stephen Belcher, a avertizat că Marea Britanie ar putea înregistra temperaturi extreme ca cele de astăzi o dată la trei ani, dacă se va continua în condițiile unui scenariu cu emisii ridicate.

Dl Belcher a declarat că "nu se aștepta să vadă" în Marea Britanie o temperatură de peste 40 de grade Celsius în cariera sa și a avertizat că aceasta este o "reamintire reală" a faptului că clima s-a schimbat.

El a spus: "Într-un fel, 40C este o cifră arbitrară, deoarece vedem impactul valurilor de căldură la temperaturi mai scăzute, dar pentru mine este un adevărat memento că clima s-a schimbat și că va continua să se schimbe".

"Cercetările efectuate aici, la Met Office, au demonstrat că este practic imposibil ca în Marea Britanie să se înregistreze 40 de grade Celsius într-o climă netulburată, dar schimbările climatice determinate de gazele cu efect de seră au făcut posibile aceste temperaturi extreme.

"Dacă vom continua în cadrul unui scenariu cu emisii ridicate, am putea vedea astfel de temperaturi la fiecare trei ani."

Dl Belcher a continuat spunând că "aceste extreme vor deveni și mai extreme în viitor" și că singura modalitate de a stabiliza clima este de a atinge un nivel net zero.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel