Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Liz Truss este noul premier al Marii Britanii
WhatsApp
Liz Truss a câştigat în faţa lui Rishi Sunak competiţia internă din cadrul Partidului Conservator britanic după demisia premierului Boris Johnson, a anunţat luni această formaţiune, relatează Reuters.
Lizz Truss nu are în plan să călătorească în Scoția, pe fondul temerilor privind starea de sănătate a reginei (sursa foto: Agerpres)

Ministru de externe în guvernul lui Johnson, Liz Truss va fi învestită premier marţi, după ce va fi primită de regina Elisabeta a II-a la castelul Balmoral în Scoţia, unde va veni şi premierul în exerciţiu pentru a-i prezenta suveranei demisia.

Johnson şi-a anunţat demisia în iulie, după ce rezistase mult timp în faţa contestatarilor din propriul partid şi scandalurilor eclipsate o perioadă de războiul început de Rusia împotriva Ucrainei pe 24 februarie, remarcându-se de atunci prin susţinerea fermă faţă de Kiev, mai ales prin ajutorul militar oferit.

Pentru prima dată în timpul domniei sale, regina Elizabeth a II-a îl va primi pe Johnson la reşedinţa ei scoţiană de la Balmoral, în Aberdeenshire, din cauza problemelor de sănătate. Acolo, Johnson îşi va prezenta oficial demisia. Va urma o audienţă cu noul lider conservator, unde acesta sau acesta va fi invitat să formeze un guvern.

În cursul săptămânii, noul prim-ministru este de aşteptat să ţină un discurs în faţa Downing Street, să-şi numească membrii Guvernului şi va lua parte la prima lor sesiune a Întrebărilor pentru Prim Ministru cu liderul laburist Sir Keir Starmer.

 

Vezi și 

 

Liz Truss promite să ajute mamele și tații care stau acasă: Premierul spune că familiile ar putea împărți alocațiile fiscale

 

Liz Truss a făcut o promisiune îndrăzneață de a ajuta mamele și tații care stau acasă, sugerând că familiile ar putea împărți alocațiile fiscale pentru a evita pedepsirea îngrijitorilor.

Măsura ar putea valora mii de lire sterline pentru îngrijitorii de copii sau rude în vârstă. „Familiile care muncesc din greu sunt fundamentul unei societăți stabile, iar una dintre prioritățile mele ca prim-ministru ar fi ușurarea poverii fiscale pentru familii”, a declarat ea.

Cu toate acestea, Truss se confruntă, de asemenea, cu întrebări intense după ce a susținut că reducerile sale de taxe nu vor alimenta inflația, respingând această critică drept „ortodoxia economică” a Trezoreriei.

Planurile prezentate de Truss de a permite gospodăriilor să își împartă alocațiile fiscale personale s-ar baza pe scutirea fiscală existentă pentru cuplurile căsătorite, promisă pentru prima dată de David Cameron în 2005.

În prezent, un membru al unui cuplu căsătorit care câștigă sub pragul de 12 570 de lire sterline poate transfera 1 270 de lire sterline din alocația sa către soț/soție, reducând factura fiscală cu până la 252 de lire sterline pe an.

Eligibilitatea ar putea fi extinsă la toate cuplurile care coabitează, iar valoarea scutirii fiscale ar putea fi majorată în mod dramatic.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel