Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lăcrimioara Perijoc aduce în România medalia de argint la mondialele de box
WhatsApp
Pugilista română Lăcrimioara Perijoc este noua vicecampioană mondială a categoriei -54 kg la mondialele de box.
Lăcrimioara Perijoc aduce în România medalia de argint la mondialele de box / Foto: Captură video youtube

Lăcrămioara Perijoc provine din Suceava, dar s-a mutat în urmă cu ceva timp în București pentru a face box. Sportiva provine dintr-o familie săracă, iar încă de la început a știut că salvarea ei este performața. Talentul a ajutat-o să se remarce într-un timp scurt, iar antrenorii i-au spus toți că ea este viitorul boxului feminin. Și chiar așa a fost. Astăzi, a adus acasă medalia de argint de la mondiale.

Lăcrămioara a disputat vineri seara finala în compania sportivei turce Hatice Akbaș, în al doilea meci al serii, la Campionatul Mondial de Box feminin, desfășurat în Turcia, la Istanbul, fiind învinsă la limită.

Hatice Akbaș a fost a doua pugilistă turcă în finalele de vineri, ea o înfruntând-o pe românca Lăcrămioara Perijoc, la categoria sub 54 kg.

Perijoc a făcut o primă repriză curajoasă, dar arbitrii partidei au considerat runda ca fiind câștigată de sportiva localnică, cu 4-1.

 

Românca a adus acasă medalia de argint la mondialele de box, însă ar fi meritat chiar aurul, conform unui jurnalist sportiv

 

Pugilista română a boxat și mai bine în runda secundă, câștigând-o cu 3-2.

Runda a treia a fost decisă din nou în favoarea lui Hatice Akbaș, cu 3-2, ceea ce a făcut ca Lăcrimioara Perijoc să obțină o merituoasă medalie de argint.

Jurnalistul sportiv Michael Houston, care a relatat de la fața locului pentru Inside the Games, a considerat că Perijoc a fost mai bună și ar fi meritat aurul:

„Nu de multe ori aș spune acest lucru, dar cred că este rezultatul a fost dur pentru Lăcrămioara Perijoc. Românca a fost cu siguranță boxerul mai bun în rundele doi și trei. Hatice Akbaș a câștigă la final, prin decizie la limită, însă ea a părut absolut epuizată și în runda a treia.”, a scris Houston.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel