Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Lacrimi de fericire într-o familie de români: copilul lor de 7 ani a primit o inimă nouă în Italia. „Ne vom ruga pentru ei în fiecare zi”
WhatsApp
Transplant de inimă reușit pentru un copil român de doar 7 ani. Tatăl său a mulțumit medicilor și familiei care i-au ajutat fiul să trăiască.
Lacrimi de fericire într-o familie de români: copilul lor de 7 ani a primit o inimă nouă în Italia. „Ne vom ruga pentru ei în fiecare zi” / Foto: Unsplash

Un băiețel în vârstă de 7 ani, a primit a doua șansă la viață în urma unei operații delicate de transplant de inimă la Spitalul Papa Giovanni din Bergamo, Italia.

Familia sa, originară din România, și-a împărtășit povestea plină de speranță și recunoștință față de părinții anonimi care au donat inima care acum bate în pieptul micuțului lor.

Pe 21 decembrie anul trecut, copilul a fost supus unei intervenții chirurgicale complexe pentru a-i oferi o nouă șansă la viață. Tatăl său relatează că totul a început când fiul lor a început să se simtă rău în urmă cu doi ani, în România. Diagnosticul grav a schimbat complet cursul vieții lor, aducând cu sine nevoia urgentă de a găsi un transplant de inimă.

 

„Doctorii sunt niște îngeri”

 

Cu inima plină de speranță și cu ajutorul unei asociații caritabile, familia s-a mutat în Italia, unde sistemul medical le-a oferit mai multe șanse de a găsi un donator compatibil. După luni de așteptare tensionată, telefonul a sunat înainte de Crăciun, anunțând că a fost găsit un donator potrivit pentru băiețel.

"Celor care așteaptă un transplant le spun să nu-și piardă niciodată speranța", declară tatăl conform presei străine.

Operația a fost o reușită, iar echipa medicală condusă de Dr. Amedeo Terzi de la Spitalul Papa Giovanni a făcut posibilă această minune medicală. Procedura complexă a implicat eforturi concertate ale unui număr impresionant de specialiști și personal medical, care au lucrat neîncetat timp de 13 ore pentru a salva viața copilului.

"Această inimă este a mea acum?", a fost primul lucru pe care l-a spus băiatul după operație.

„Nu mi-am putut lua ochii de la mâinile doctorului, deoarece pentru mine a făcut un miracol. El și ceilalți membri ai echipei sale sunt niște îngeri.”, mai spune emoționat tatăl.

Recuperarea lui a fost o adevărată poveste de succes, iar acum se simte bine, luând medicamente și supravegheat în continuare de către medicii săi. Tatăl său este profund recunoscător echipei medicale și, în special, părinților anonimi care au făcut posibil acest transplant salvator.

 

Mii de mulțumiri donatorilor anonimi

 

Cu toate că legea îi protejează identitatea, familia micuțului M. transmite un mesaj emoționant de recunoștință către acești oameni necunoscuți, promițând să aibă grijă de inima donată și să o cinstească prin viața sănătoasă pe care o va trăi micuțul lor.

"Din punct de vedere legal, nu vom putea niciodată să îi întâlnim. Dar le vom mulțumi pentru totdeauna și ne vom ruga pentru ei în fiecare zi, deoarece decizia lor de a dona organele fiului lor decedat a fost foarte curajoasă. Vom avea grijă de această inimioară și ne vom asigura că va crește bine, cu principii sănătoase și cu un mare respect pentru viață și pentru cei care ne-au dat-o. De altfel, cu ficatul și rinichii lor au salvat viața altor trei mici pacienți", declară familia copilului.

Tatăl a mai împărtășit un mesaj încurajator pentru familiile care trec prin situații similare, îndemnându-le să nu-și piardă niciodată speranța și să continue să creadă că există mereu lumină la capătul tunelului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel