Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
La 11 ani, pe urmele Simonei Halep! România poate să viseze alături de Rania
WhatsApp
Fenomenul Simona Halep a stârnit un val de simpatie în jurul sportului alb şi tot mai mulţi copii vor să se dedice unei cariere în tenis. Povestea de succes a jucătoarei din Constanţa se poate repeta.

Toți campionii de azi au fost cândva copii. Însă drumul către glorie nu e deloc simplu. Un exemplu în acest sens este Rania Rossignoli, o fetiță care, pe 5 ianuarie, împlinește 11 ani.

Rania s-a născut în 2008, la Verona. A copilărit la Bovolone, alături de mama ei, născută în județul Constanța, și tatăl ei, născut în Italia. Vacanţele şi le petrecea în România, alături de bunicii din partea mamei. Deși ținuta de sportivă o avea de mică, dragostea pentru tenis a apărut în viața ei înainte să înceapă clasa I. Ceea ce la început părea doar un joc s-a transformat în dedicație autentică pentru sportul alb.

Harnică şi conştiincioasă, Rania nu lipsește de la nicio lecție de tenis. În ciuda timidității specifice vârstei, pare în teren o campioană. Din copilul cu chemare pentru sport, devine o sportivă cu imaginație în joc.

Terenul de tenis e casa ei, acolo se simte în siguranță. Iar încurajările vin tot de la ea: „Hai, Rania, hai, poți!", își spune singură în gând când joacă. De mică a învățat o lecție importantă: să-și respecte adversarul.

(w670)

În urma turneelor la care a participat, a obținut 11 cupe, prima fiind câștigată în 2017. Și e de abia începutul!

Rania Rossignoli – un nume de care veți mai auzi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel