Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Karl Nehammer le răspunde românilor care boicotează firmele austriece: Se va întoarce împotriva lor. Companiile se vor muta în alte țări
WhatsApp
Cancelarul Karl Nehammer a apărat veto-ul Austriei împotriva aderării Bulgariei și României la Schengen, în fața unor critici dure în emisiunea "Pressestunde" de duminică de la ORF. El a răspuns că boicotul pe care România l-a declarat la adresa firmelor austriece se va întoarce tot împotriva noastră. 
Karl Nehammer

Potrivit lui Nehammer, în alte state UE nu există suficientă presiune împotriva trecerilor neînregistrate la frontieră. Prin urmare, Austria a trebuit să acționeze la nivel național. O altă subvenție pentru costurile energetice pentru companii urmează să fie finalizată înainte de Crăciun. Criticile au venit din partea opoziției în mai multe privințe.

Nehammer a repetat pe larg argumentația sa și a ministrului de interne al ÖVP, Gerhard Karner, în "Ora de presă": Din cele peste 100.000 de rețineri de migranți sau solicitanți de azil, 75.000 nu fuseseră încă înregistrate. Acest lucru ar trebui să se întâmple de fapt la trecerea frontierei externe a UE. Iar multe dintre aceste persoane neînregistrate ar veni prin România sau Bulgaria. Acest lucru este cunoscut în urma interviurilor cu persoanele reținute și a analizei datelor de pe telefoanele lor mobile.

România și Bulgaria au avut cifre diferite, a recunoscut Nehammer. Aceste țări nu puteau cunoaște numărul real dacă nu înregistrau persoanele, a explicat Nehammer discrepanța din date.

Nehammer răspunde la boicotul declarat de România Austriei: Se va întoarce împotriva lor. Firmele austriece se vor muta în alte țări

 

Recentul veto al Austriei la aderarea Bulgariei și României la Acordul Schengen, care garantează libera circulație a persoanelor în interiorul țărilor Schengen, a provocat critici dure nu numai din partea țărilor în cauză, ci și din partea multor alte țări ale UE. Chiar și guvernul italian naționalist de dreapta a condamnat această acțiune.

Potrivit lui Nehammer, veto-ul ar putea fi ridicat doar după ce protecția frontierelor din Bulgaria și România va fi îmbunătățită.

Nehammer a negat cu vehemență că veto-ul ar putea avea motive de politică internă, așa cum au speculat recent multe persoane din interiorul și din afara Austriei. El a calificat drept o "insinuare absurdă" faptul că ar putea exista o legătură cu alegerile parlamentare din Austria Inferioară de la sfârșitul lunii ianuarie. Nu puțini observatori politici interpretează o poziție mai strictă în materie de azil și migrație din partea lui Nehammer și Karner - ambii din Austria Inferioară - ca o flancare politică federală împotriva FPÖ în lupta pentru un rezultat cât mai bun în cea mai importantă provincie pentru ÖVP.

De asemenea, Nehammer s-a declarat convins că veto-ul nu va avea consecințe negative pentru companiile naționale care operează în Bulgaria și România. Aici trebuie făcută o distincție: Una a fost o problemă de politică de securitate, iar cealaltă o problemă de politică economică.

Iar cancelarul a subliniat că un eventual boicot al companiilor austriece ar dăuna mai degrabă țărilor însele. Acestea ar aduce întotdeauna bani în țară și ar oferi locuri de muncă. Cu toate acestea, reprezentanții mediului de afaceri național au criticat veto-ul, potrivit ORF.at.

Fără critici la adresa Ungariei pentru cooperare

 

Nehammer a susținut că Austria nu a avut niciun cuvânt critic la adresa Ungariei în disputa în care s-au amestecat libertatea de circulație în UE, politica de azil și lipsa unei politici de imigrație: Ungaria este o țară vecină, a spus el, și este nevoie de cooperare în materie de securitate și poliție. Potrivit lui Nehammer, Austria oferă o astfel de cooperare și Bulgariei și României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel