Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jurnalistul ucrainean Oleksandr Makhov, ucis în timpul bombardamentelor: A fost mereu în prima linie 
WhatsApp
Jurnalistul Aleksandr Makhov a fost ucis în urma bombardamentelor de către ocupanții ruși, a informat Ukraina Media Group.
Jurnalistul ucrainean, Oleksandr Makhov, ucis în timpul bombardamentelor A fost mereu în prima linie 

"Oleksandr Makhov a murit din cauza bombardamentelor ocupanților. Aleksandr a lucrat mulți ani pe canalele Ucraina și Ukraine24 și a acoperit evenimentele din prima linie. Aleksandr a servit în Forțele Armate ale Ucrainei”, a scris Ukraine24 pe Telegram.

Makhov a fost singurul reprezentant al presei ucrainene la bordul avionului care a evacuat cetățeni ucraineni din orașul chinez Wuhan acoperit de coronavirus.

"Olexander a numit o călătorie de afaceri în Antarctica în timpul unei pauze între munca de pe front o „mică vacanță”, a spus Mediagroup despre jurnalist.

Citeste si: O echipă de jurnaliști CNN, surprinsă de un atac furibund de artilerie al armatei ruse - VIDEO

Oleksandr Makhov a fost jurnalist, corespondent de război pentru canalul Ukraine 24 și știri Segodnya, dar și combatant. A fost unul dintre jurnaliștii profesioniști care a prezentat evenimentele războiului. Olexander a creat un număr mare de povești și a descris ceea ce se întâmpla în războiul diin Ucraina în podcastul Voenkor.

Un alt fotograf și documentarist  ucrainean, Max Levin, a fost găsit decedat, pe 1 aprilie, în apropierea unui sat din regiunea Kiev, scrie unn.com.ua.

Max Levin, un fotograf și documentarist ucrainean, găsit mort în apropierea unui sat din regiunea Kiev  regiunea Kiev

 

Legătura cu Levin a dispărut pe 13 martie, în timp, alături de un fost ofițer militar și un alt fotograf, documenta consecințele agresiunii rusești. În zona în care se aflau aceștia începuseră lupte intense.

Potrivit  UNN, Max Levin era tatăl a patru copii. În cariera sa de fotograf, acesta a lucrat pentru Reuters, BBC, TRT World, Associated Press și agențiile de știri Hromadske.

Fotografiile sale au fost publicate de instituții media de renume, precum Wall Street Journal, TIME, Breaking news Poland, EU Agenda, World news, Radio Europa Liberă.

Citeste si:  Într-o luna de război, Rusia a comis 148 de crime împotriva jurnaliştilor în Ucraina

Începând cu 24 martie, cinci jurnalişti au fost ucişi la Kiev şi suburbiile capitalei în timp ce îşi îndeplineau sarcinile profesionale.  

• Evgeny Sakun, operator al canalului LIVE TV (decedat pe 1 martie în timpul unui atac rusesc cu rachetă asupra turn TV din Kiev);

• Brent Reno, fost corespondent pentru The New York Times (împușcat de ruși pe 13 martie la un baraj rutier din Irpin);

• Pierre Zakrzewski, operator al canalului Fox News TV, cetățean al Irlandei (decedat pe 14 martie în timpul unui bombardament de artilerie a trupelor rusești în satul Gorenka, regiunea Kiev).

• Alexandra Kuvshinova, jurnalist ucrainean (decedată la 14 martie, împreună cu Pier Zakrzewski, în timpul unui bombardament de artilerie de către trupele ruse în satul Gorenka, regiunea Kiev);

• Oksana Baulina, jurnalistă pentru The Insider din Rusia, Fundația Anticorupție a lui Alexei Navalny (ucisă pe 23 martie sub bombardamentele rusești la Kiev în timp ce se afla într-o misiune editorială), scrie unn.com.ua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel