Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jumătate din bancomatele din Germania nu au bani: Angajații din transportul de valori sunt în grevă
WhatsApp
Retragerea numerarului de la bancomate devine un joc de noroc în Germania din cauza grevei angajaților din industria transportului de valori.
 Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Astăzi, de Ziua Unității Germaniei, retragerea numerarului de la bancomate a devenit o provocare în jumătate din țară, deoarece multe dintre acestea nu sunt reîncărcate. Această situație se datorează grevei angajaților din industria transportului de valori, care a fost declanșată de sindicatul Verdi. Într-un e-mail obținut de BILD, Oldenburgische Landesbank a avertizat clienții că „măsurile grevei pot pune în pericol furnizarea obișnuită de numerar către bancomate și sucursalele noastre bancare”.

O nouă grevă pe 17 și 18 octombrie va afecta retragerea banilor de la bancomate

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Băncile din Bremerhaven se confruntă, de asemenea, cu probleme similare, Weser-Elbe Sparkasse (Wespa) anunțând că ATM-urile sale nu mai sunt umplute. Greva, care a început marți, se va extinde miercuri în opt state federale, inclusiv Saxonia, Saxonia-Anhalt, Turingia, Berlin, Brandenburg, Saxonia Inferioară, Bremen și Renania de Nord-Westfalia.

Principala dispută dintre sindicat și angajatori se referă la salarii și condiții de muncă pentru aproximativ 10.000 de angajați din industrie. Sindicatul Verdi cere extinderea plăților pentru orele suplimentare, o plată uniformă de concediu, sporuri de Crăciun, cel puțin 31 de zile de concediu și salarii pe oră mai mari. Asociația Federală a Banilor și Serviciilor de Valori Germane (BDGW) a criticat dur greva, afirmând că aceasta contribuie la deteriorarea situației în industria plăților electronice. Negociatorul BDGW, Hans-Jörg Hisam, a declarat că „sindicatul Verdi și greviștii înșiși sunt lăsați cu propriile mâini”.                                                                                                                                                                                                                                                                                 

În contextul acestei situații, băncile își îndrumă clienții să utilizeze alternativele disponibile, cum ar fi obținerea de numerar suplimentar din farmacii și supermarketuri atunci când efectuează plăți cu cardul EC. Instituțiile financiare avertizează, de asemenea, că noi lipsuri de numerar ar putea apărea în jurul următoarei runde de negocieri, programată pentru 17 și 18 octombrie.

--------------------------------------------------                                                                                                                                                                                      

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din GERMANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel