Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Joe Biden se aşteaptă ca Iranul să atace Israelul "în curând"
WhatsApp
Președintele american Joe Biden a declarat vineri că se așteaptă ca Iranul să atace Israelul "mai devreme, mai degrabă decât mai târziu" și a avertizat Teheranul să nu facă acest lucru. 
Joe Biden, președintele SUA

Întrebat de reporteri despre mesajul său către Iran, Biden a spus simplu: "Nu" și a subliniat angajamentul Washingtonului de a apăra Israelul.

"Suntem dedicați apărării Israelului. Vom sprijini Israelul. Vom ajuta la apărarea Israelului, iar Iranul nu va reuși", a spus el.

Biden a spus că nu va divulga informații sigure, dar a precizat că se așteaptă ca un atac să aibă loc "mai devreme, mai degrabă decât mai târziu". El a vorbit cu reporterii la Casa Albă după un discurs virtual la o conferință despre drepturile civile

Israelul s-a pregătit vineri pentru un atac din partea Iranului sau a aliaților săi, pe măsură ce au crescut avertismentele privind represaliile pentru un atac asupra complexului ambasadei Iranului de săptămâna trecută din Damasc, care a ucis un comandant de rang înalt din cadrul Forței Quds de peste mări a Corpului Gardienilor Revoluției Iraniene și alți șase ofițeri.

Țări precum India, Franța, Polonia și Rusia și-au avertizat cetățenii să nu călătorească în regiune, care se află deja în tensiune din cauza războiului din Gaza, aflat acum în a șaptea lună. Vineri, Germania le-a cerut cetățenilor săi să părăsească Iranul.

Israelul nu a revendicat responsabilitatea pentru atacul aerian din 1 aprilie. Dar liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că Israelul "trebuie să fie pedepsit și va fi" pentru o operațiune pe care a spus că a fost echivalentă cu un atac pe teritoriul iranian.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a declarat că presupusul atac iminent al Iranului asupra Israelului este o amenințare reală și viabilă, dar nu a dat detalii despre un eventual moment.

Kirby a declarat că Statele Unite își analizează propria poziție de forță în regiune în lumina amenințării Teheranului și urmărește situația foarte atent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel