Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Joe Biden: Putin și bătăușii săi sunt responsabili de moartea lui Navalny
WhatsApp
Președintele american Joe Biden a declarat vineri că „nu este surprins”, ci „revoltat” după moartea liderului opoziției ruse Aleksei Navalnîi. "El a înfruntat cu curaj corupția, violența și toate lucrurile rele pe care le făcea guvernul Putin", a spus Biden la Casa Albă. "Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi", a mai spus președintele american, transmite Reuters. 

"Nu știm exact ce s-a întâmplat, dar nu există nicio îndoială că moartea lui Nalvany a fost o consecință a ceva ce au făcut Putin și bătăușii săi", a spus Biden la Casa Albă, după ce oficialii ruși ai închisorii au spus că Navalnîi a murit.

"Autoritățile ruse își vor spune propria poveste”, a spus Biden. "Dar nu vă înșelați. Nu vă înșelați, Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi". El a mai spus că „contemplă” pași suplimentari pentru a pedepsi Rusia după moartea lui Navalnîi, aducând un omagiu liderului opoziției pentru că a înfruntat „cu curaj” „corupția” și „violența” guvernului lui Putin.

Casa Albă încearcă să obțină mai multe informații despre moartea lui Navalnîi într-o colonie penală rusă la nord de Cercul Polar, unde a fost trimis cu mai puțin de două luni în urmă.

Evoluția a pus o răceală suplimentară în relațiile deja tensionate dintre SUA și Rusia.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, fusese un critic de frunte al lui Putin, iar Biden spusese, după întâlnirea cu Putin la Geneva în iunie 2021, că moartea lui Nalvany ar risca consecințe devastatoare pentru Putin.

Biden și Putin rămân profund în dezacord cu privire la invazia Rusiei a Ucrainei în urmă cu doi ani, iar Biden îi îndeamnă pe partidenții republicani din Congresul SUA să sprijine fonduri suplimentare pentru a plăti mai multe arme pentru armata ucraineană.

Rusia ocupă un loc important în campania electorală a alegerilor prezidențiale din acest an din SUA.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel