Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jandarm român, rănit în timpul bătăii tradiționale de la Ruginoasa. Agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins
WhatsApp
Un jandarm a fost rănit în timpul bătăii tradiționale de la Ruginoasa. După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat şi dus la poliţie. Jandarmul a fost transportat la Spitalul Paşcani pentru continuarea investigaţiilor
Jandarm român, rănit în timpul bătăii tradiționale de la Ruginoasa Sursa - youtube.Aloiasi

Tradiţionala bătaie de la Ruginoasa a fost oprită cu jandarmii şi Poliţia. Bătaia din ultima zi a anului între sătenii din Ruginoasa, Iaşi, este interzisă de câţiva ani, dar localnicii încearcă an de an să ducă tradiţia mai departe. Anul acesta, un jandarm a fost lovit şi a ajuns la spital.Jandarmul făcea parte din dispozitivul de ordine publică din localitatea Rugionasa, satul Bugioaia Vale. Potrivit Jandarmeriei, a fost lovit cu pumnul în faţă de către o persoană aflată într-una din cetele de urători de la manifestarea tradiţională din localitate, scrie adevarul.ro.

„Un jandarm care făcea parte din dispozitivul de ordine publică din localitatea Ruginoasa, satul Bugioaia Vale, a fost lovit cu pumnul în zona feţei de către o persoană aflată într-una din cetele de urători de la manifestarea tradiţională din localitate. După incident, agresorul a încercat să fugă, însă a fost prins imediat de către forţele de ordine şi condus la sediul Secţiei de Poliţie Ruginoasa, pentru continuarea cercetărilor”, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Române.  

 

Săteni îi certau pe jandarmi pentru că intervin

 

În dimineaţa zile de vineri, 31 decembrie, sătenii din Ruginoasa au plecat de acasă înarmaţi cu ciomege. Toate acestea chiar dacă li s-a spus că nu se vor confrunta şi că riscă inclusiv să fie condamnaţi pentru eventualele violenţe. Astfel, forţele de ordine au mers să dezarmeze cele două tabere. De pe margine, alţi săteni îi certau pe jandarmi pentru că intervin şi nu lasă oamenii să se bată, aşa cum e tradiţia la Ruginoasa.

De câţiva ani, autorităţile ieşene au decis să interzică tradiţia de Revelion de la Ruginoasa, totul pornind de la evenimentele tragice din 2011, atunci când patru tineri au ajuns la spital după ce au fost răniţi în timpul ritualului, unul dintre aceştia fiind internat în comă. De asemenea, în 2007, mai multe persoane au fost rănite fiind întocmite atunci şase dosare penale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel