Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Jaf ca în filme, plănuit din România: Și-au luat măști ca în „Point Break“ și se pregăteau de o lovitură de milioane în Belgia; arestați la Napoli
WhatsApp
Plănuiau să jefuiască milionari în Belgia și chiar și-au cumpărat măști precum banda de hoți din filmul "Point Break", cu Keanu Reeves și Patrick Swayze. Dar au fost descoperiți și arestați de carabinierii de la Comandamentul Provincial din Napoli. Șase persoane, bănuite de folosirea așa-numita tehnică a "firului inversat", au fost arestate și au primit un ordin de arestare preventivă în închisoare.

Șase persoane arestate de carabinierii de la comandamentul provincial din Napoli sub acuzația de asociere criminală în vederea comiterii de jafuri plănuiau un jaf în stil 'Point Break' în Belgia. Din investigații, se crede că banda este responsabilă pentru două 'lovituri' în provincia Napoli. De asemenea, s-a descoperit că banda era în curs de a cumpăra măști profesionale de silicon pentru un jaf de mai multe milioane de dolari în Belgia.

Presupusele jafuri au fost efectuate folosind așa-numita tehnică a "firului inversat", adică prin identificarea victimei și monitorizarea comportamentului acesteia pentru o perioadă lungă de timp și în mod constant, pentru a alege momentul potrivit pentru a intra înarmați în acțiune și a o jefui.

Hoții, dotați cu motociclete scumpe și rapide

 

Primul jaf a fost comis în Casoria pe 13 aprile împotriva unui agent comercial care, datorită activității sale de reprezentant, transporta bijuterii și obiecte de valoare deosebită.

Cu această ocazie, cei șase bărbați, aflați la bordul unui autoturism, au urmărit și observat comportamentul și mișcările victimei, plasându-se în fața unui magazin de bijuterii din Frattamaggiore (NA). În timp ce victima se afla în interiorul acestui magazin, unul dintre suspecți furniza informații despre mișcările victimei celorlalți asociați, care au început o activitate de urmărire a victimei, din Frattamaggiore până în Casoria (NA. Aici, tâlharii, la bordul unei motociclete "Yamaha", model "Fazer", au îndreptat un pistol spre persoana agresată, la nivelul pieptului, obligând-o să le predea scuterul, în interiorul căruia se afla un rucsac cu o colecție de valori constând în argint, argintărie cu pietre și sticlă în valoare totală de 1.500,00 euro, precum și o tabletă.

3. -imagine fara descriere- (carabinieri--napoli-jaf-ca-in-filme.PNG)

Cel de-al doilea jaf a fost comis în Casoria la 26.04.2023, împotriva unui om de afaceri care urma să depună la bancă o sumă mare de bani, constituind veniturile din afacerea sa. Tot cu această ocazie, așa-numiții filatori, la bordul unui autoturism, care se deplasa din San Nicola La Strada, Volla și Pomigliano d'Arco, au urmărit toate mișcările victimei, în timp ce aceasta colecta încasările unui cunoscut lanț de magazine de detergenți și articole de uz casnic, pentru a le depune într-o bancă.

După ce au obținut informații despre mișcările acesteia, așa-numiții "filatori" le-au transmis complicilor lor care, la bordul unui autovehicul Yamaha "T-Max", în apropierea băncii, au abordat victima, au amenințat-o cu un pistol, îndreptându-l spre capul ei, au deschis portiera din spate a mașinii și au intrat în posesia rucsacului în care se aflau suma de 10.940 - totalul încasărilor din magazine, suma de 150,00 euro și bunurile personale.

Jaf în stil Point Break, în Belgia

 

Cu ajutorul înregistrărilor ambientale, a fost de fapt posibil să se surprindă convorbirile suspecților chiar înainte de jafuri, în cadrul cărora aceștia au făcut schimb de informații cu privire la locul unde se afla victima, la ce avea asupra sa și la locul în care a plasat rucsacul care conținea banii sau obiectele de valoare.

În urma analizei plângerilor și a informațiilor sumare furnizate de persoanele vătămate, s-a constatat că - în ambele incidente - suspecții purtau ilegal arme, care au fost folosite în jafurile respective.

În cele din urmă, a fost posibilă reconstituirea etapelor de planificare și de pregătire a unui jaf planificat pentru 28 aprilie în municipiul Volla, împotriva unui bărbat pe care au început să îl monitorizeze urmărindu-i toate mișcările, făcând schimb de informații cu privire la traseul parcurs de victimă și la opririle relevante. Cu toate acestea, jaful a eșuat, deoarece victima, după ce a efectuat o oprire monitorizată la vedere de asociați, a urmat un traseu diferit de cel presupus de asociați.

Jaf ca în filme, plănuit din România

 

În cele din urmă, investigația a scos la iveală planificarea unui jaf de mai multe milioane de euro care urma să fie efectuat în Belgia cu cooperarea unui intermediar din România, cu sediul în București.

2. -imagine fara descriere- (point-breakae-masti.jpg)

Activitățile au permis să se constate că, pentru deghizarea lor, gangsterii achiziționaseră de la un atelier de teatru patru măști speciale din silicon, în valoare de aproximativ 500 de euro fiecare, care permit purtătorului să își asume în mod realist trăsăturile somatice ale unei alte persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel