Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ivona Potzaichin Rusu: Moștenirea tatălui meu este una grea
WhatsApp
Ivona Beatrice Potzaichin-Rusu, fiica lui Ivan Patzaichin, spune că moștenirea tatălui său este una grea, fiind foarte multe proiecte în derulare ale Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23. 

Ivona Potzaichin-Rusu a acordat primul interviu după 5 septembrie 2021, ziua în care s-a stins din viață marele sportiv român. Președinta Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 spune că moștenirea tatălui său este una grea, mai ales că sunt foarte multe proiecte începute deja și unele care stau să înceapă. 

"Încă de la primele întâlniri, înainte de înființarea Asociației Ivan Patzaichin Mila 23 am fost cu tata, atunci când el a început colaborarea cu Teodor Frolu. Am fost încă de la primele brain-storming-uri și, mai mult sau mai puțin cred că am influențat decizia lui tata de a se implica în povestea asta. Pentru că mie mi-au plăcut ideile respective și am considerat că se potrivesc personalității lui. Atunci când s-a înființat asociația am devenit unul dintre membrii fondatori și, chiar dacă implicarea mea nu a fost vizibilă, am știut în tot timpul ăsta ce s-a întâmplat important în asociație", spune Ivona Potzaichin-Rusu, pentru publicația Tlgraf

Întrebată dacă moștenirea tatălui său este una gra, Ivona spune:

"Dincolo de imaginea pe care a avut-o, care, în general, a fost una ireproșabilă, dincolo de caracterul lui, de personalitatea lui, de tot ceea cea ținut de el ca persoană, mai este și ceea ce a făcut. Și sunt foarte multe. Îți spun sincer că este foarte greu pentru mine – deși, repet, nu eram străină de ceea ce se întâmplă în asociație – să integrez tot ceea ce se întâmplă. Sunt foarte multe proiecte pornite, sunt unele pe care vrem să le pornim de-abia acum.

Există un proiect legat de locul de aici, de lângă noi (casa natală a lui Ivan Patzaichin din MIla 23, n.n.), unde dorim să construim un centru multicultural care să poarte numele lui tata. Un fel de muzeu, dacă vrei. El nu a fost gândit neapărat ca un muzeu, ci ca un loc legat, totuși, și de personalitatea lui tata. Ultima aprobare pentru acest proiect am primit-o exact cu o zi înainte să moară tata. Și am apucat să-i spun".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel