Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Echipa ȘtiriDiaspora urează tuturor românilor, oriunde s-ar afla, Paște Fericit, gânduri bune și zile senine!
WhatsApp
Mulți românii din străinătate sărbătoresc Învierea Domnului, pentru al doilea an la rând, departe de familiile din țară. În ultimele 12 luni s-au schimbat multe, iar revenirea la normalitate pare mai aproape ca oricând. 
ȘtiriDiaspora vă urează Paște Fericit, oriunde v-ați afla!

Echipa ȘtiriDiaspora urează tuturor cititorilor un Paște Fericit și plin de bucurii! Al doilea Paște în pandemie înseamnă, pentru mulți dintre noi, distanță fizică față de cei dragi. Însă cel mai important este ca distanța să nu fie sufletească.   

Vă dorim gânduri bune și numai zile senine alături de cei dragi, oriunde v-ați afla!

Hristos a Înviat!

Paștele, cea mai importantă sărbătoare a creștinătății

 

Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Învierea fiind, după cum spunea părintele Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioşi şi necredincioşi.

La câteva zile după intrarea solemnă în Ierusalim (de Florii), Mântuitorul a fost judecat şi răstignit, a murit pe cruce şi a fost pus în mormânt. După trei zile, a înviat din morţi. Toată această succesiune de evenimente au avut loc în numai o săptămână, cea a Patimilor, care precede Învierea.

Scopul acestei sărbători creştine este amintirea vie a patimii, a morţii şi a Învierii lui Iisus Hristos. Sfânta Scriptură a Noului Testament spune că Iisus Hristos, înainte de a pătimi, a prezis de mai multe ori că va fi răstignit, dar a treia zi va învia. De teama aceasta, iudeii au pus soldaţi de pază la mormântul lui Iisus Hristos. Totuşi, minunea s-a întâmplat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel