Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italiancă, plăcut surprinsă de România, în urma unui concurs de muzică: „De cum am ajuns, m-am simțit imediat bine primită”
WhatsApp
Denise Todaro, o tânără talentată din Italia, în vârstă de 19 ani, a câștigat recent un festival de muzică românesc, desfășurat în Vaslui.
Italiancă, plăcut surprinsă de România, în urma unui concurs de muzică: „De cum am ajuns, m-am simțit imediat bine primită” / Foto: Facebook

Cu toate că venise doar cu așteptări modeste, Denise Todaro este câștigătoarea Festivalului Internațional “Octombrie pe Portativ” desfășurat în Vaslui, România. Însă, tânăra din Italia nu a plecat acasă doar cu trei premii importante care au confirmat talentul său muzical la nivel internațional, ci și cu noi prietenii și o experiență culturală de neuitat.

 

Un parcurs european de succes

 

Denise Todaro nu este o necunoscută în lumea competițiilor muzicale. Pe 2 august, tânăra a câștigat cel de-al XV-lea festival din orașul Mascalucia, Italia. Această reușită i-a deschis porțile pentru a reprezenta Italia la Festivalul Internațional „Octombrie pe Portativ”, desfășurat în perioada 12-13 octombrie în Vaslui, România.

Concursul, cunoscut pentru promovarea muzicii tradiționale românești și internaționale, a oferit o platformă de exprimare artistică pentru concurenții din întreaga lume.

 

O experiență culturală și artistică de neuitat

 

Într-un interviu acordat publicației Quotidianodeicontribuenti, Denise și-a exprimat entuziasmul pentru această oportunitate, dezvăluind cât de plăcut surprinsă a fost de primirea caldă pe care a avut-o în România.

„Așa mi s-au deschis porțile României, de cum am ajuns m-am simțit imediat bine primită. Au fost două zile pline de emoție și adrenalină. Am trăit această experiență minunată, cufundată în cultura românească printre dansuri și muzică tradițională,” a declarat tânăra artistă.

Deși Denise Todaro a primit complimente din partea juriului, nu se aștepta să fie marea câștigătoare a festivalului, fiind fascinată de cântăreții din România.

„Am primit foarte multe complimente din partea juriului și mai ales faptul că am fost comparată cu Adele a fost o satisfacție pentru mine. Cu toate acestea, nu mi-aș fi imaginat că voi câștiga trei premii întâi.”, mai spue ea.

 

Premii care îi confirmă talentul

 

Denise Todaro a cucerit nu mai puțin de trei premii la acest festival internațional:

- Premiul I la categoria 19+ secțiunea Muzică în limba maternă;

- Premiul I la secțiunea Trofeul Internațional Juriul Media;

- Premiul I Grand Prix FESTIVAL „primul loc în muzica internațională”.

„Participând la acest festival internațional, mă așteptam doar la o experiență de creștere artistică pe care să o iau cu mine toată viața, dar în schimb, pe lângă faptul că am fost câștigătoarea generală a festivalului, acesta mi-a oferit noi prietenii și multe lucruri noi care mă vor aduce înapoi în România.”, mărturisește italianca.

Tânăra a ținut să își exprime recunoștința față de cei care au sprijinit-o pe acest drum artistic: „Mulțumesc profesoarei mele, Agata Reale, pentru că datorită ei sunt ceea ce sunt acum. M-a susținut și a crezut mereu în mine, chiar și atunci când am avut temeri și incertitudini. Mulțumesc și directorului artistic Maurizio Casella pentru victoria de la Festivalul Mascalucia și lui Claudiu Bulete, care s-a asigurat că am participat la festivalul din Vaslui, România.”

 

Un an promițător în față

 

Cu această victorie în palmares, Denise Todaro privește cu optimism către viitor, anunțând că anul 2025 va aduce noi oportunități muzicale. „2025 va fi un nou an plin de vești minunate pentru mine,” a spus tânăra artistă, lăsând să se înțeleagă că legătura ei cu România nu se va încheia aici.

Câștigarea Festivalului Internațional „Octombrie pe Portativ” nu doar că a consolidat poziția lui Denise Todaro pe scena muzicii internaționale, dar i-a oferit și o deschidere spre o altă cultură europeană, cea românească, pe care o descrie ca fiind primitoare și plină de farmec.

 

----------------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel