Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român și complicele său italian, cercetați pentru trafic de animale. Transportau patru pui de bulldog francez, fără acte
WhatsApp
La un control de rutină, carabinierii din Scandicci au oprit o autoutilitară, în care au găsit patru pui de bulldogi francez, care era transportați în containere. Fiind vorba despre trafic ilegal de cățeluși, carabinierii din Scandicci auteținut doi tineri: un român în vârstă de 31 de ani și un italian în vârstă de 27 de ani. 
pui_bulldog_francez

Cei doi sunt acuzați de trafic ilegal de animale de companie. Bărbații au fost opriți pentru un  control rutier în zona Casellina. Situația s-a schimbat când oamenii legii au observat că în mașină, în containere destul de înghesuite, erau patru cățeluși.

Animalele, patru exemplare din rasa bulldog francez, se aflau într-o stare precară de sănătate. Luați la întrebări, bărbații au deveni nervoși. În acel moment, carabinierii au solicitat sprijinul specializat al colegilor stației Ceppeto din Sesto Fiorentino, care au constatat cei patru pui urmau să fie vânduți. Prin urmare, cățelușii au fost încredințați serviciului veterinar al centrului Usl Toscana. Creșterea clandestină a câinilor este  profitabilă, însă ilegală, scrie lanazione.it.

În timp ce investigațiile continuă, asociațiile pentru drepturile animalelor spun că această piață clandestină produce mulți bani în detrimentul animalelor de companie. Pentru fiecare cățeluș confiscat, vor sosi mulți alții, spun asociațiile. De aceea, oamenii legii trebuie să fie atenți la vânzările rapide și la un preț scăzut. Vânzătorii operează pe internet, folosind diferite site-uri de vânzare unde își plasează anunțurile. Animalele scoase de vânzare nu pedigree și nici acte care să ateste starea lor de sănătate. Puii sunt maltratați, nu beneficiază de tratament, nu sunt vaccinași, așa că riscul ca patrupedul să moară este mare.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel