Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român și-a înjunghiat mortal partenera din gelozie, în timp ce fiul lor în vârstă de 4 ani dormea
WhatsApp
Un român și-a înjunghiat mortal partenera din gelozie în această dimineață, vineri 23 septembrie 2022, în Spinea, Italia. Bărbatul nu s-a gândit la copilul lor de patru ani, care se afla în casă în momentul crimei.
Român mort la 38 de ani într-un carambol în Italia: un conațional a fost condamnat pentru crimă

Bărbatul se numește Alexanandru Ianosi Andreeva Dimitrova, este de naționalitate română și are 35 de ani. Partenera sa este Lilia Patranel, o moldoveancă în vârstă de 41 de ani. Potrivit primelor informații, cearta ar fi izbucnit din motive de gelozie, cuplul având o relație furtunoasă.

Crima tragică ar fi avut loc în jurul miezului nopții, victima fiind înjunghiată de mai multe ori. În timpul interogatoriului de la poliție, bărbatul și-ar fi exercitat dreptul de a nu răspunde. Apoi a fost dus la închisoare. Lilia și-ar fi denunțat partenerul în trecut, dar ulterior și-a retras plângerea , tot din cauza amenințărilor lui.

 

Cum a avut loc crima


În timp ce se certau, bărbatul a pus mâna pe cuțit și, în ciuda faptului că fiul lor de patru ani era acasă, și-a lovit partenera de mai multe ori, omorând-o. Este vorba despre Lilia Patranel, în vârstă de 41 de ani, o menajeră cu dublu pașaport moldovenesc și românesc, care a fost ucisă de soțul ei, Alexandru Ianosi Andreeva Dimitrova, 35 de ani, un român din Veneto și care se afla în casa femeii din 2017.

Crima s-a petrecut noaptea în Spinea, într-un imobil de opt apartamente locuit de străini, majoritatea români și moldoveni. O relație caracterizată prin certuri continue și puține momente de împăcare, cu dispute din ce în ce mai violente, care deseori se sfârșeau cu agresiuni fizice grave.

 

Românul s-a culcat liniștit după ce și-a omorât nevasta


Lilia a încercat să se apere în trecut, raportând bătăile la poliție, dar și-a retras plângerea din cauza amenințărilor soțului. Cearta, care avea să îi aducă sfârșitul femeii, a izbucnit la scurt timp după miezul nopții, fără ca vecinii să-și dea seama de gravitatea a ceea ce se întâmpla.

Copilul, care dormea, nu a auzit nimic, iar după ce bărbatul și-a ucis partenera, s-ar fi așezat lângă fiul său, așteptând până la ora 5 dimineața pentru a suna la 112 și a chema carabinierii, mărturisind cele întâmplate.

 

Criminalul își așteaptă sentința 

 

După o primă examinare a cadavrului de către medicul legist, carabinierii au dus criminalul la cazarma Arma. Aici Alexandru s-a retras într-o tăcere absolută, prevalându-se de dreptul de a nu răspunde.

Românul a fost transferat la închisoarea Santa Maria Maggiore din Veneția, așteptând să fie audiat de procuror. 

 

Relatările vecinilor sunt diferite

 

Unii își amintesc de o liniște substanțială în relațiile de familie și de vecinătate, caracterizându-i drept o familie fericită. Alții, pe de altă parte au declarat că au auzit de foarte multe ori, cum cei doi soți se certau.  

"Nu am auzit nimic, nu s-au auzit țipete.”, spune un locatar al aceluiași bloc. 

Cineva îl arată cu degetul pe român: "Făcea curățenie prin case ca să strângă niște bani, pentru că au un copil mic. Ea spunea că soțul ei o bătea și o insulta. Dar erau un cuplu ca oricare altul, o familie pe care o vedeam adesea în fața casei", conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel