Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român i-a furat portofelul prietenului său și a încercat să fugă din țară
WhatsApp
Un român, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat după ce i-a furat portofelul prietenului său și i-a folosit cardul de credit. Acesta își rezervase deja zborul de întoarcere în țara de origine, dar a fost interceptat de polițiști.
Preot român, jefuit de portofel în Italia, după ce a mers la cumpărături: „Dați-mi înapoi documentele. Erau eliberate în România” / Foto: Unsplash

Zilele trecute, polițiștii Postului de Poliție Quartu Sfânta Elena au reținut un bărbat de 51 de ani, de origine română, pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și folosire fără drept a cardurilor de credit.

Din cercetările poliției a reieșit că cel în cauză, care era cunoscut de victima sa, tot de origine română, a profitat de starea de ebrietate în care se afla prietenul său la sfârșitul unei seri petrecute cu aceasta. 

Vezi și: Italia. Trei români, maxi-escrocherie cu Venitul de cetățenie: Încasau banii pentru 50 de români, cei mai mulți dintre ei decedați

 

Românul i-a furat portofelul compatriotului și prietenului său

 

Cu această ocazie, bărbatul de 51 de ani ar fi reușit să fure portofelul compatriotului său, cu bancomatul și banii din el. Victima, după ce a primit mai multe alerte de retrageri de la bancomat, a sunat la poliție pentru a cere ajutor.

Polițiștii, vizionând imaginile sistemului de supraveghere video instalat la bancomatul unde se efectuase o retragere și la un magazin unde se efectuase o plată cu cardul victimei, au reușit să îl identifice pe autorul faptei. Acesta a fost prins puțin mai târziu în timp ce se plimba prin centrul orașului Quartu. 

Vezi și: Italia. Român cu un cazier impresionant, prins la furat de combustibil de la un camion, arestat de carabinieri

 

Românul a fost arestat chiar înainte să fugă din țară

 

Percheziționat, bărbatul a fost găsit în posesia cardului ATM al victimei și a unei sume mari de bani, având asupra sa și biletele de avion pentru România, cu care urma să plece în aceeași zi.

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, a fost arestat pentru infracțiunile de furt calificat, folosire necuvenită a cardurilor de credit și, în urma audierii sumare, s-a dispus ca acesta să rămână în municipiul Cagliari, conform presei străine. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel