Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român a reușit să stoarcă circa 60.000 de euro de la un bătrân milos. Își punea copii să îi zică „bunicule“
WhatsApp
Polițiștii din Como, coordonați de Parchetul local, au arestat, pe data de 1 decembrie 2021, un cetățean român, în vârstă de 24 de ani, acuzat de înșelăciune. Mai exact, bărbatul a fost prins în flagrant, în momentul în care primea bani de la un bătrân, de 78 de ani, cu domiciliul în Luisago.

În urmă cu câteva zile, niște rude ale victimei au cerut ajutorul polițiștilor, povestindu-le că, de câteva luni, bătrânul este vizitat des de un tânăr român, pe care l-a întâlnit în fața unei biserici. După ce a intrat în grațiile victimei, românul a reușit să obțină, în decurs de câteva luni, câteva zeci de mii de euro de la victima sa.

Agenții au reușit să obțină dovezi importante și să documenteze modul de operare al românului, care a reușit să stabilească o legătură puternică cu bătrânul, pe care l-a făcut să creadă că îl consideră ca pe un tată, pe care nu l-a avut niciodată. În plus, cei doi copii minori ai românului îl sunau pe bătrân și îi spuneaubunicule. Astfel, victima a fost convinsă să doneze românului sume importante de bani, care ar fi ajuns la familia acestuia din România, scrie primacomo.it.

 

Suma donată ar putea ajunge la 60.000 de euro

 

Bătrânul a încercat să iasă din cercul vicios, spunându-i, în repetate rânduri, românului că nu mai vrea să-i dea bani. Acesta din urmă, a continuat însă să-l sune, reușind să îl convingă să îi mai dea bani.

În timpul anchetei a reieșit că bătrânul oferea românului banii în numerar. Cei doi se întâlneau în provincia Como, în gările în care ajungea românul, cu domiciliul în Milano, sau în apropierea oficiilor poștale, de unde victima retrăgea banii.  Anchetatorii spun că, potrivit primelor declarații ale victimei, suma donată ar putea ajunge la 60.000 de euro.

Având în vedere constatările anchetei și faptul că, în dimineață  zilei de 1 decembrie, românul ar fi ajuns din nou cu trenul de la Milano pentru a se întâlni cu bătrânul înșelat, agenții de poliție l-au filat. După ce cei doi s-au întâlnit și banii au fost predați, polițiștii au intervenit și l-au arestat pe român. 

De data asta, bătrânul îi dăduse românului doar 50 de euro, întrucât acesta se plânsese zile întregi că a rămas fără bani în contul curent.  La insistența românului, care obișnuia să-l sune de mai multe ori pe zi pentru cereri de bani, rezistența bătrânului slăbise și acesta a acceptat să-i dea niște bani.

În cele din urmă, agenții cred că au identificat cel puțin alte două victime a căror situație este investigată. Odată îndeplinite formalitățile, la directiva Parchetului Como care conduce cercetările, românul a fot dus la închisoarea din Bassone.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel