Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Un român a găsit un telefon, dar când să îl returneze, s-a trezit arestat de polițiști: „Asta e, ai fost prost!“
WhatsApp
Ioan, un muncitor român de 41 de ani, din Florența, a găsit un telefon pe jos. L-a luat, intenționând să îi caute proprietarul. Pentru că era blocat, a așteptat ca cineva să sune pe acel număr. Însă când a răspuns, s-a trezit că este acuzat de furt deși, spune el, voia doar să îl returneze.

"I-am spus 'dacă aș fi vrut să îl fur, crezi că l-aș fi lăsat pornit, răspunzând la telefon?', iar proprietarul mi-a răspuns 'ai fost prost'. Aceasta este mărturisirea lui Ioan, un Muncitor român de 41 de ani, din Florența, care a ajuns acum să aibă probleme cu legea, după ce a găsit un telefon pe jos și s-a gândit să îl returneze proprietarului său. Dar nu știa cum să facă acest lucru, deoarece telefonul era blocat și nu avea parola. Așa că a așteptat ca proprietarul legitim să sune, dar când acesta a sunat, Ioan a fost anunțat că s-a dus la poliție și l-a reclamat pentru furt, după ce l-a localizat prin geolocalizarea telefonului mobil.

S-a întâmplat luni dimineață, la Florența. Protagonistul episodului a fost Ioan, un zidar român de 41 de ani. El povestește ce s-a întâmplat: "Mă duceam la serviciu când am văzut un telefon mobil pe jos, în mijlocul străzii. Mi-am spus: 'Poate că o mașină va trece peste el și se va sparge. Dacă mi s-ar fi întâmplat mie, m-aș fi enervat'. Așa că l-am luat și l-am lăsat pornit, așteptând ca proprietarul să sune. M-a sunat câteva ore mai târziu, dar a venit cu poliția. M-a reclamat pentru furt și acum risc un proces“.

Un român a găsit un telefon, dar când să îl returneze, s-a trezit arestat de polițiști

 

Ioan își spune povestea: "Am ajuns în Italia acum 20 de ani și îmi place foarte mult. Florența este orașul meu și nu m-am gândit niciodată că mă voi afla într-o astfel de situație. Poate că voi ajunge în fața unui judecător pentru că am vrut să înapoiez telefonul proprietarului său legitim. Mi se pare absurd“.

După ce a găsit telefonul, Ioan s-a apucat de treabă. Primul apel vine după o oră, dar Ioan nu-l aude pentru că lucrează. La ora prânzului sună telefonul. Ioan răspunde, iar la celălalt capăt al firului este un tânăr din Florența, proprietarul telefonului. Ioan are încă telefonul lipit de ureche când iese din trattoria pentru a-l înapoia. "Dar imediat ce am ieșit afară, am văzut că erau doi polițiști cu el", spune el. "'Ăsta e el! E el!', a început să strige băiatul. Apoi a început să spună că i-am furat telefonul cu o seară înainte, într-un bar din Gavana, unde nici măcar nu fusesem", mai povestește românul.

„Asta e, ai fost prost!“

 

Apoi Ioan a încercat să-i explice că a găsit telefonul pe jos, lângă stadion, dar nu a mai putut face nimic. "El tot striga. Chiar și polițiștii au încercat să se înțeleagă cu el, dar nimic. I-am spus: 'Dar crezi că dacă aș vrea să îl fur, l-aș păstra și ți-aș răspunde?'. Și atunci a spus lucrul care m-a durut cel mai tare: 'De fapt, ai fost prost'. Am greșit că nu m-am dus direct la poliție și nu am raportat găsirea telefonului, dar nu sunt un hoț. Și nu sunt prost. Sunt un florentin cinstit și aș vrea ca măcar acest lucru să fie recunoscut", a povestit Ioan pentru Corrierefiorentino.it.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel