Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Tânăr român, dispărut fără urmă, după o furtună de zăpadă, pe munte. Mașina lui Alin, identificată în troiene
WhatsApp
Căutări în curs de desfășurare în Lessinia pentru un bărbat de 30 de ani, de origine română, dispărut după viscol, pe munte, în regiunea Verona. Românul, care muncește în Grezzana, nu a mai dat niciun semn de viață de sâmbătă.

Căutări în curs de desfășurare în Lessinia pentru un bărbat de 30 de ani, dispărut după viscol. Sâmbătă, în jurul orei 22.30, Serviciul de salvare montană din Verona a fost alertat că un bărbat de 30 de ani nu s-a întors acasă. Bărbatul, un locuitor din Grezzana, plecase de acasă cu mașina sâmbătă la ora 14.30, iar soția sa a anunțat dispariția duminică la ora 18.30. Când mașina a fost găsită parcată pe Passo del Branchetto, în localitatea San Giorgio, a fost solicitată intervenția salvatorilor.

În timpul nopții, cu vizibilitatea îngreunată de viscolul în desfășurare și o temperatură de 10 grade sub zero, echipele au ajuns la Refugiul Primaneve, destinația obișnuită a bărbatului, apoi la Castel Gaibana, unde a fost localizat telefonul mobil, datorită disponibilității administratorului care i-a însoțit cu snowmobilul. Alte două cabane de munte au fost, de asemenea, verificate fără succes. În această dimineață, elicopterul de urgență din Verona a efectuat un survol, iar o duzină de salvatori cu schiuri și quad-uri caută traseele din mașină.

Până ieri seară, căutările de amploare desfășurate pentru găsirea românului Martin Florentin Alin, în vârstă de 30 de ani, care locuiește în Grezzana și lucrează la o firmă din localitate, nu au avut succes. Potrivit mărturiei soției sale, bărbatul plecase de acasă în jurul orei 14.30 pentru o excursie la munte, dar a doua zi, duminică, la ora 18.30, încă nu se întorsese, astfel că a fost depusă o plângere de dispariție la carabinieri.

Tânăr român, dispărut fără urmă, după o furtună de zăpadă, pe munte

 

În urma sesizării numărului de înmatriculare al mașinii, aceasta a fost găsită parcată la Colle di Branchetto, pe drumul provincial 6, în apropiere de intersecția care duce spre Monte Tomba. Căutările s-au dovedit a fi foarte dificile din cauza condițiilor meteorologice din acel moment, cu ninsori abundente și vânt puternic. "Am primit un apel de la carabinierii din Grezzana cu puțin timp înainte de miezul nopții pentru a afla dacă un cetățean român a trecut prin refugiu", spune Andrea Albertini, managerul refugiului Monte Tomba.

Sâmbătă, fiica sa fusese la datorie, dar niciun drumeț nu corespundea caracteristicilor bărbatului care plecase de acasă încălțat cu pantofi albi și o geacă neagră. "Cu toate acestea, m-am pus la dispoziție și, cu snowmobilul meu, l-am luat pe șeful adjunct al serviciului de salvare montană, Lorenzo Manfreda, și l-am dus la refugiu, în timp ce o echipă de voluntari a mers pe jos până la Castel Gaibana. Cu snowmobilul și în condiții dificile din cauza zăpezii proaspete și a temperaturilor de până la -10 °C, am parcurs mai mulți kilometri între Tomba, Podestaria și Bocca di Selva, până la ora patru dimineața, dar fără succes", spune Albertini.

Dimineața, a fost trimis elicopterul Verona Emergenza, iar după-amiaza a fost chemat elicopterul pompierilor pentru a căuta din aer, dar fără succes. De asemenea, s-a încercat folosirea dronelor pentru căutări, dar vântul puternic a perturbat zborul acestora, astfel încât căutările au continuat de la sol cu voluntari pe schiuri și cu quad-uri, suspendate doar pe întuneric. Acestea vor fi reluate în cursul dimineții de astăzi. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel