Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Studiu cu câini pentru detectarea COVID-19 prin miros. Epidemiolog: Se pot evita testele costisitoare şi consumatoare de timp
WhatsApp
Un studiu despre capacitatea câinilor dresaţi de a detecta rapid, cu ajutorul mirosului, persoane simptomatice şi asimptomatice bolnave de COVID-19 a început luni în Italia, relatează agenţia EFE.
studiu caini care detecteaza covid

Prima etapă va dura 6-8 săptămâni, timp în care câinii vor fi dresaţi să recunoască prin adulmecare virusul SARS-CoV-2 cu ajutorul tehnicilor folosite şi în dresajul pentru detectarea explozibililor. În a doua etapă, care va dura 4-6 săptămâni, se va efectua experimentul pe eşantionul de persoane voluntare. Câinii, cel mult şase în acest experiment, vor adulmeca mostre care conţin transpiraţia pacientului, fără a intra în contact cu substanţa biologică.

Mostrele de transpiraţie vor fi recoltate cu un tifon, care apoi va fi inserat într-un recipient anonim cu un număr de identificare al pacientului. Câinii ar trebui să reacţioneze în circa zece secunde când adulmecă un caz de COVID-19.

Epidemiologul Campusului Bio-Medico al Universităţii din Roma şi promotor al proiectului, Massimo Ciccozzi, a semnalat importanţa acestuia, întrucât ''merită să reflectăm asupra utilităţii pe care ar avea-o aceşti câini la mari evenimente, concerte şi partide de fotbal, evitându-se astfel testele costisitoare şi mari consumatoare de timp''. Câinii sunt deja folosiţi în medicină, de exemplu pentru detectarea infecţiilor virale sau bacteriene, cu o rată de succes între 77% şi 92,6%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel