Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia solicită permiterea intrării muncitorilor români: „Forța de muncă românească este valoroasă”
WhatsApp
Firmele agricole din Italia apelează la autorități pentru a relaxa intrarea în această țară a lucrătorilor sezonieri din România.
Foto ILUSTRATIV

În acest context, ministrul Agriculturii, Teresa Bellanova, se va întâlni luni ambasadorul Bucureștiului: „forța de muncă românească valorează o treime din toți muncitorii străini din Italia”, scrie ilsole24ore.com.

Bellanova lucrează pentru a găsi un acord cu țările din Europa de Est și pentru a readuce lucrătorii sezonieri în câmpurile italiene. Acum, după ce Comisia Europeană a dat undă verde așa-numitului „culoar verde", adică libera circulație a lucrătorilor agricoli din UE la fel cu cei din sectorul sănătății, aceasta este cea mai bună modalitate de a răspunde la situațiile de urgență ale agriculturii italiene.

 

107.000 de muncitori români sezonieri ajung în Italia în fiecare an

 

„Sunt în contact cu aceste țări”, a spus ministrul. „Luni mă voi întâlni ambasadorul României în Italia. Coridoarele verzi sunt importante, dar singure nu sunt suficiente. Este necesar să identificăm soluții particulare pe țară și, de asemenea, lucrăm pe acest front”, a mai adăugat Bellanova.

„Nu este suficient să fi prelungit automat permisele de ședere ale lucrătorilor din afara UE până la 15 iunie pentru a rezolva deficitul de forță de muncă apărut pe domenii. Doar 107.000 de lucrători sezonieri ajung în țara noastră în fiecare an din România, o treime din toți lucrătorii străini. Ei sunt aceia care au nevoie urgentă să se întoarcă”, a mai spus ministrul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel