Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Șoferi români de TIR, aplaudați de colegi: „După pandemie, nu ne gândeam că ne vom confrunta din nou cu o urgență”
WhatsApp
Șoferi români și ucraineni de camion au claxonat și au fost aplaudați de colegi după ce s-au urcat la volanul tirurilor și au plecat din Italia cu ajutoare pentru refugiații de la granița României. În timpul pandemiei, aceiași șoferi au dus materiale în școlile din Sicilia.
Italia. Șoferi români de TIR, aplaudați de colegi: „După pandemie, nu ne gândeam că ne vom confrunta din nou cu o urgență”. FOTO: captură bergamo.corriere.it

Ieri, la scurt timp după ora 17:00, șoferii români și ucraineni de la sediul Italtrans din Calcinate, provincia Bergamo din Italia, au plecat în aplauzele colegilor, claxonând, cu cele șase camioane încărcate cu alimente și produse de primă necesitate pentru victimele războiului din Ucraina, dintre care trei au fost donate de Esselunga. Vor traversa Europa pentru a ajunge în România, la granița cu Ucraina, pentru a livra ajutoarele.

Italtrans a acceptat o cerere de ajutor din partea jurnalistului Hienelor Ismaele La Vardera, un „vechi” cunoscut al companiei din Calcinate. De altfel, în plină pandemie de coronavirus, a organizat un camion de ajutor cu Italtrans pentru școlile siciliene, traversând Italia alături de un șofer excepțional, Claudio Bellina.

„Ne-au cerut ajutor și nu ne-am dat înapoi”, a declarat Laura Bertulessi, CEO Italtrans.

Autocare românești duc primii refugiați ucraineni în Italia: La bord se află femei și copii, chiar bebeluși de doar câteva luni

 

„Nu ne-am imaginat că ne vom confrunta din nou cu o urgență la fel de gravă precum un război în inima Europei”

 

Mulți au făcut tot posibilul să pună la punct camioanele: seara se umpluseră deja trei TIR-uri, iar a doua zi dimineața au ajuns la șase, implicând donații de la angajați, dar și de la partenerii companiei din Calcinate cum ar fi Esselunga, Iperal, Conad, Fonti di Vinadio, Loacker, Barilla și Pata. Pregătirea camioanelor a avut loc în depozitul Calcio.

„Este o oportunitate importantă pentru Italtrans”, explică Laura Bertulessi, „pentru că ne-am simțit imediat implicați în situația internațională dramatică, tot ținând cont de faptul că unii dintre șoferii noștri sunt de origine ucraineană. De asemenea, suntem recunoscători partenerilor noștri pentru că au acceptat imediat invitația de a ni se alătura la transportul de ajutoare, de a participa, la fel ca mulți dintre angajații noștri. A ne pune la dispoziție răspunde valorilor pe care am încercat mereu să le promovăm în companie și nu numai. Am făcut-o pe vremea pandemiei, cu siguranță nu ne-am imaginat că ne vom confrunta din nou cu o urgență la fel de gravă precum un război în inima Europei. Împreună cu ajutorul, trimitem o invitație urgentă tuturor celor responsabili, pentru ca armele să înceteze și să se găsească soluții pentru pace”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel