Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Scandalul LAPTELUI românesc ia amploare. Fermierii amenință cu BLOCAJ total
WhatsApp
Crescătorii de ovine declară război Guvernului din Italia, după ce preţul laptelui a ajuns la cea mai mică valoare din anii '70 încoace şi nu acoperă nici măcar costurile de producţie.

Italienii spun că o parte din vină pentru această situație o au și românii, care trimit la ei în ţară lapte prea ieftin.

În semn de protest, sute de crescători de ovine din Sardinia au vărsat tone de litri de lapte de capră şi oaie de la înălţime, de pe o pasarelă pietonală. "Cascada" de lapte s-a revărsat peste maşinile care treceau prin zonă.

Alţi crescători s-au filmat în timp ce vărsau laptele în depozite sau în faţa instituţiilor publice şi au postat imaginile pe internet. Oamenii spun că la prețul actual al laptelui, de 50 - 60 de eurocenţi pe litru, nu reuşesc nici măcar să-și acopere costurile de producţie.

Vezi și: SCANDAL URIAȘ în Italia. Cum a ajuns LAPTELE ROMÂNESC în centrul conflictului: „Își BAT JOC!”

Nemulțumiți de preţul redus al laptelui din țară, crescătorii românii vând în Italia la preţuri greu de concurat. Ca să fie păzite de furia fermierilor, cisternele cu lapte sunt aduse sub escortă armată a Carabinierilor, scrie presa italiană. 

Crescătorii de ovine au adresat și un ultimatum autorităţilor. Mii de oameni au protestat în faţa ministerului agriculturii, la Roma. Dacă nu se vor găsi soluţii pentru a creşte preţul laptelui, oamenii au promis că vor bloca toate secţiile de vot la alegerile regionale de pe 24 februarie. 

 (w670)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel