Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. ROMÂNCĂ, mesaj VIRAL: „De aici începe show-ul. Am mai multă carne în frigider decât Dragnea”
WhatsApp
Ionela Doboș, o româncă din Roma, Italia, a ieșit în stradă cu o pancarta pe care scrie „Pe 26 mai eu votez. Tu ce faci?”.

Ionela s-a fotografiat cu pancarta și a povestit pe rețeaua de socializare Facebook ce a pățit atunci când a ieșit în stradă cu aceste mesaj simplu. Postarea a devenit imediat virală și apreciată de mii de utilizatori, cu toate că cei pe care i-a întâlnit pe stradă au fost revoltați.

„Dați-mi voie sa va povestesc o întâmplare petrecută ieri la Roma. Îmi pusesem în cap de vreo doua săptămâni sa ies pe stradă și sa îndrum lumea la vot, fără sa influențez pe nimeni ce și cum sa voteze. O chestie simplă. La început vroiam sa îmi fac un tricou pe care sa scriu simplu :"EU VOTEZ. TU CE FACI?" Fără sa pun date sau alte chestii ca să pot sa îl folosesc și în alte ocazii. Din diverse probleme nu am reușit sa ma organizez foarte bine asa ca pana la urma am ieșit doar cu o pancarta (păream o cerșetoare, recunosc).

Ajung la fața locului și ma așez într-un loc pe unde treceau mai mulți români.

De aici începe show-ul.

Stăteam eu liniștită și vedeam lumea cum trece pe lângă mine, mulți ma snobau, dar mulți se opreau sa citească, după care plecau fără sa spună nici un cuvânt.

La un moment dat se oprește un român de-al nostru, și într-o italiană imperfecta ma întreabă ce este scris, pentru ca el nu înțelegea deoarece era italian ????????????, eu ii explic tot în italiană deși am înțeles ca era roman după accentul care îl avea, dar dacă el s-a prefăcut m-am prefăcut și eu, doar na, nu eram mai proastă. După ce ii explic domnul(tot în italiană imperfecta) în spune pai și cu cine sa votez, ca și așa toți sunt hoți, și ia și pleacă. Am rămas gura cască, îmi venea sa ma duc după el și sa ii spun ca nu ar trebui sa ii fie rușine ca este român, dar l-am lăsat în banii lui.

După 10 minute se opresc trei doamne care lucrau la fix, foarte revoltate de ceea ce făceam eu, dar s-au lăsat convinse sa stam puțin la vorbă, și cu câteva explicații pana la urmă m-au întrebat unde se votează. Pentru mine este o victorie, chiar dacă nu știu dacă aceste doamne vor merge la vot, măcar au înțeles ca interesul meu era sa le îndrum sa facă acest pas.

S-au mai apropiat doua doamne, și cu ele a fost mai ușor, după nici doua minute de explicații doamnele m-au strâns în brațe și mi-au spus ca vor merge la vot.

Am pus poza cu mine și cu pancarta mea de cerșetoare de voturi ???????????? pe mai multe grupuri in Italia. Va jur ca am mai multă carne în frigider decât Dragnea ????????????.

Concluzia: Eu nu ma las, am sa ies iar si iar pana pe 26 mai pentru ca eu vreau sa conving lumea sa meargă la vot.

Semnat : Eu, cetățean român”, a scris Ionela pe pagina de Facebook.

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel