Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Româncă însărcinată, prinsă în timp ce încearca să jefuiască un bătrân cu metoda "îmbrățișarea"
WhatsApp
Scene tensionate pe o stradă din localitatea Forte dei Marmi. Un trecător a sunat la poliție și a anunțat că o femeie a încercat să îi fure ceasul de la mână, cu tehnica devenită deja clasică a "îmbrățișării". Aceasta a fost prinsă de poliție împreună cu complicele ei, ambii români. 
FOTO ILUSTRATIV

Totul s-a întâmplat pe strada Marco Polo din localitatea Forte dei Marmi, Toscana. Un bărbat se plimba dimineața pe lângă hotelul Olimpia când a fost abordat de o fată care l-a îmbrățișat încercând să îi fure ceasul. Însă, deoarece victima a încercat să riposteze, fata a fugit cu o mașină parcată în apropiere și condusă de un complice, conform publicației La Nazione.

Mașina a fost semnalată poliției care a interceptat imediat vehiculul și a oprit-o la control. În interior se aflau doi tineri, cu vârste puțin peste douăzeci de ani, de naționalitate română, ambii cu antecedente penale.

În special, mai multe plângeri erau făcute împotriva tinerei pentru furt cu tehnica îmbrățișării, care de obicei constă în abordarea unui bărbat, îmbrățișarea acestuia, sub pretextul că l-a confundat cu o cunoștință și încercarea să fure ceasuri, telefoane mobile și alte obiecte de valoare.

 

Tânăra a fost prinsă alături de complicele ei 

 

De obicei, furtul are loc fără violență, dar cu dexteritate și rapiditate pentru ca victimele, uluite de îmbrățișare, să nu realizeze imediat ce s-a întâmplat. Din fericire, în acest caz tentativa a eșuat, iar raportarea la timp a victimei a permis agenților să dea de urma tinerei însărcinată, și a complicelui acesteia.

Cei doi români au fost trimiși obligatoriu la Milano, locul unde se pare că locuiesc, la care se adaugă interdicția de a reveni în municipiul Forte dei Marmi timp de trei ani. 

Între timp în Italia, un alt român a fost arestat fiind acuzat de exploatarea prostituției partenerei sale și de violență sexuală.

 

Român arestat pentru exploatarea prostituției partenerei sale și pentru violență sexuală

 

"Simplul fapt că persoana vătămată continuă să se întoarcă la domiciliul suspectului, în ciuda bătăilor, insultelor și amenințărilor, sau că, în unele ocazii, reacționează verbal la partenerul său, nu demonstrează inexistența maltratării sau a exploatării", spune judecătorul cazului conform Il Giorno.

Dimpotrivă, potrivit judecătorului din Como Carlo Cecchetti, care a respins cererea de arest la domiciliu prezentată de Vasile D. C., aceasta ar putea fi "un exemplu al stării de supunere în care se află însuși partea vătămată".

Românul în vârstă de 44 de ani, rezident în Fino Mornasco, a fost arestat săptămâna trecută pe bază de ordonanță de reținere, fiind acuzat de exploatarea prostituției partenerei sale și de violență sexuală. În timpul interogatoriului în garanție, acesta s-a prevalat de dreptul de a nu răspunde, pentru ca apoi să facă declarații spontane în care susținea că au fost interpretate greșit acele fraze care reieșeau din interceptările telefonice efectuate de carabinierii de la unitatea de anchetă în timpul investigațiilor, cu care se mândrea cu violențele fizice și sexuale la care o supunea pe fată. 

 

Românul a cerut să fie arestat la domiciliul victimei

 

În realitate, potrivit lui Carausan, era vorba de o relație consimțită și împărtășită, deși caracterizată de excese. Cerând apoi să meargă în arest la domiciliu, la fosta sa soție, dispusă să-l primească.

O versiune pe care judecătorul nu a considerat-o credibilă și acceptabilă, având în vedere că profilurile relaționale dintre Carausan și parteneră, care au reieșit în urma cercetărilor, nu elimină relevanța penală a celor efectuate.

"Nu este neobișnuit ca între protector și prostituată să se stabilească o relație sentimentală". Chiar și atunci când veniturile sunt transferate în mod spontan pentru a contribui la viața de familie", spune judecătorul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel