Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român ucis și sfâșiat de câine: Asasinul lui Emanuel tocmai fusese achitat pentru o altă crimă
WhatsApp
Trupul fără viață al unui român de 38 de ani a fost găsit la Roma, lângă Ponte Sisto pe malul Tibrului, sfâșiat de un câine. Asasinul lui, Massimo Galioto, un italian de 45 de ani, a fost condamnat pe viață pentru uciderea lui Emanuel. Bărbatul tocmai fusese achitat după ce a fost anchetat pentru comiterea unei alte crime.

Omul fără adăpost Massimo Galioto a fost condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea lui Emanuel Stoica, un om al străzii de naționalitate română: Galioto fusese achitat cu câteva luni înainte de acuzația de ucidere a studentului american Beau Salomon, găsit mort pe malul Tibrului pe 4 iulie 2016.

Emanuel Stoica, în vârstă de 38 de ani din România, a fost găsit mort în seara zilei de 7 mai 2020 pe pista de biciclete Ponte Sisto din Roma. Victima a fost atacată de ucigașul său și lovită cu pumnii și picioarele în mod repetat. Unii martori, prezenți la fața locului, au sunat la poliție, precizând că agresorul era "o persoană care plimba un câine labrador".

Cadavrul lui Emanuel Stoica, un român de 38 de ani a fost găsit aproape de un pod, pe pista pentru bicicliști de sub Ponte Sisto, în cartierul Trastevere din Roma. Românul a fost efectiv sfâșiat în bucăți pe pista pentru biciclete și odată căzut la pământ nu s-a mai ridicat „Cadavrul a fost găsit cu răni la față și mâini, produse de câinele atacatorului", au concluzionat anchetatorii.

Vezi și: Italia. Român ucis și sfâșiat de câine. Presupusul asasin „se bucura de spectacolul creat, ca în filmul Joker“

Italia. Român ucis și sfâșiat de câine

 

Polițiștii au ajuns la fața locului și l-au localizat pe presupusul agresor. După ce l-au urmărit, l-au prins, l-au încătușat și l-au dus la secția de poliție. Bărbatul a fost identificat, se numește Massimo Galioto.

La o primă examinare, corpul lui Emanuel prezenta răni pe față și pe mâini, care, potrivit medicilor, au fost provocate de mușcăturile labradorului atacatorului.

În noiembrie 2020, Massimo Galioto a fost achitat pentru uciderea lui Beau Solomon deoarece, potrivit motivării judecătorilor, "contactul fizic între agresor și Solomon nu este dovedit". Când a fost pronunțată sentința de gradul doi, bărbatul se afla deja în închisoare pentru crima de la Ponte Sisto.

Pentru uciderea lui Emanuel Stoica, anchetatorii au putut folosi numeroase elemente de anchetă. Atacul asupra victimei a fost filmat de mai multe persoane cu smartphone-urile lor, iar cei prezenți la fața locului, precum și calificarea ca martori oculari, au putut oferi poliției dovezi concrete.

Asasinul lui Emanuel tocmai fusese achitat 

 

Autopsia a mai stabilit că pe fața celui ucis Emanuel Stoica a fost găsită o amprentă de pantof, rezultat al unei lovituri puternice de picior dată de atacator. Amprenta este compatibilă cu încălțămintea purtată de Galioto în momentul arestării sale.

De asemenea, procurorul a obținut mărturia unui băiat care l-a auzit pe presupusul criminal spunând "de data aceasta l-am omorât". Anchetatorii au stabilit că bătaia și uciderea lui Emanuel Stoica au fost motivate de o ceartă legată de o diferență de 50 de euro din banii strânși la o colectă a persoanelor fără adăpost din zonă. Românul a fost acuzat de comunitate că ar fi autorul furtului, așa că Galioto l-a omorât în bătaie. Victima, din același motiv, fusese bătută și de un alt om al străzii, dar bătaia fatală a fost cea a lui Massimo Galioto.

Massimo Galioto a fost condamnat la închisoare pe viață în primă instanță pentru uciderea omului străzii Emanuel Stoica. Curtea de Asise a decis în aprilie 2021, la puțin mai puțin de un an de la bătaia brutală care i-a luat viața omului fără adăpost care a călătorit prin lume cu bicicleta. La finalul rechizitoriului, procurorul general, pe baza probelor adunate de anchetatori, ceruse "încetarea pedepsei", întrucât "Massimo Galioto este responsabil de uciderea lui Stoica". Apărarea a anunțat că va face apel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel