Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia. Român, mort de COVID. Soția lui Gheorghe, mesaj dureros: „Nu suferea de nicio patologie, în zece zile virusul l-a luat de lângă noi”
WhatsApp
Gheorghe Ivan, în vârstă de 49 de ani, rezident în Fossoli di Carpi, Italia, a murit vineri seară la spitalul Baggiovara din cauza Covid. Înmormântarea va avea loc astăzi la ora 14.00.
Sursa foto: captură ilrestodelcarlino.it

Gheorghe este una dintre cele mai tinere victime din întreaga regiune. „Acest virus nu distinge vârsta și condițiile de sănătate, nu afectează doar persoanele în vârstă sau persoanele cu o anumită patologie. Chiar și pe tinerii în stare de sănătate, așa cum a fost soțul meu”, spune Carmen, soția românului, la ilrestodelcarlino.it.

Vocea lui Ecatetina „Carmen” Ivan s-a înecat cu lacrimi în timp ce povestește teribila tragedie care a lovit familia ei: „Era bine, nu suferea de nicio patologie și în zece zile Covid l-a luat de la noi. Eu și copiii mei (Mihai și Ion, în vârstă de 27 și 25 de ani) încă nu ne dăm seama că nu va mai fi aici cu noi”.

 

Carmen: „Primele simptome, febră și tuse”

 

Familia locuiește în Italia de 20 de ani și din 2005 Gheorghe a fost angajat la Garc Spa, unde a lucrat ca director de șantier. Infecția s-a produs în afara muncii, în familie: „Fiul nostru cel mare locuiește cu noi; la serviciu l-au testat și a fost pozitiv. Așa că toată lumea, chiar înainte de testare, ne-am pus în auto-izolare.

Gheorghe nu este nu s-a mai dus la muncă ca măsură de precauție. Din test a rezultat că este pozitiv. Primele simptome, febră și tuse, dar fără dificultăți de respirație, pe 18 noiembrie am sunat la ambulanță: era conștient, a urcat în ea cu picioarele lui. Și a fost ultima dată când l-am văzut”.

 

„A fost ultimul nostru apel”

 

Bărbatul a fost internat în Baggiovara pentru îngrijiri de urgență și apoi a fost transferat la terapie intensivă.

„Am vorbit a doua zi după spitalizare, i-am spus să fie sigur că totul va fi bine. A fost ultimul nostru apel. El a părut imediat că reacționează bine la tratament, dar apoi totul s-a destrămat: medicii ne-au sunat să ne pună la curent cu condițiile care se înrăutățeau în fiecare zi. Apoi acel telefon teribil, vineri, pentru a ne spune că a murit”, a mai spus soția lui Gheorghe.

Carmen și fiul ei, asimptomatici pozitivi, nu vor putea participa la înmormântare: „Celălalt fiu al nostru, care locuiește departe de casă, s-a ocupat de toate actele și mâine îl va însoți pe tatăl său pe ultimul drum. Înmormântarea va avea loc în cimitirul din Fossoli.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel